En femte mistænkt er anholdt i terrorsagen i København

Endnu en ung mand er anholdt, sigtet for at have medvirket til Omar El-Husseins terror.

Antallet af sigtede for at have hjulpet Omar El-Hussein med terrorangrebet i København er nu oppe på fem.

Politiet har tidligt fredag morgen anholdt og sigtet en ung mand for at have medvirket til Omar El-Husseins terror 14. og 15. februar. Anholdelsen skete fredag klokken 06.30, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Den unge fremstilles i grundlovsforhør i dag sammen med en anden ung mand, som blev anholdt i går.

Den unge mand, der blev anhold i går, har en central tilknytning til banden 'Brothas', der holder til i Mjølnerparken i København. Det oplyser flere af hinanden uafhængige kilder til DR Nyheder.

De vil beggge blive krævet varetægtsfængslet fredag formiddag i Dommervagten i København, bekræfter specialanklager Stig Fleischer overfor Ritzau.

Københavns Politi ønsker ikke at oplyse yderligere om dagens anholdelse.

Tre i forvejen sigtet

Med dagens anholdelse er antallet af sigtede oppe på fem.

I forvejen har politiet anholdt og sigtet tre mænd for at hjælpe gerningsmanden Omar Abdel Hamid El-Hussein med blandt andet at skaffe et våben af vejen og give ham et tilflugtssted efter det første angreb på Østerbro.

I går foretog politiet også en række ransagninger på flere adresser.

Skød to og blev skudt

Den 14. februar skød og dræbte Omar El-Hussein filmmanden Finn Nørgaard ved kulturhuset Krudttønden på Østerbro, hvor der blev afholdt et debatarrangement om ytringsfrihed, med deltagelse af den svenske tegner Lars Vilks.

Han sårede samtidig flere betjente på stedet, før det lykkedes ham at stikke af.

Om natten slog gerningsmanden til igen, og dræbte Dan Uzan, der stod som frivillig vagt foran synagogen i Krystalgade i København.

Omar El-Hussein mistede selv livet, da han tidligt om morgenen den 15. blev skudt af politiet i Købenahvns nordvestkvarter.

Opdateres...

FacebookTwitter