En læge er dræbt efter knivstikkeriinstitution

En læge er dræbt efter et knivstikkeri på en institution i Sakskøbing på Lolland. To andre er såret - en af dem er socialrådgiver.

Politiet modtog meldingen om knivstikkeriet på institutionen Saxenhøj klokken 12.39. (© DR)

Det er ifølge DR Nyheders oplysninger en læge ansat på institutionen Saxenhøj i Sakskøbing, der onsdag middag afgik ved døden efter et knivstikkeri.

To andre er alvorligt såret.

Den ene sårede er en socialrådgiver ansat på bostedet, bekræfter formand for Dansk Socialrådgiverforening Majbrit Berlau. Vedkommende er fløjet til behandling på Rigshospitalet.

Den anden sårede - en beboer - blev bragt til behandling for snitsår på Nykøbing Sygehus.

Formodet gerningsmand er beboer

En formodet gerningsmand, der er beboer på institutionen, er anholdt og sigtes for manddrab og drabsforsøg. Han fremstilles i grundlovsforhør i morgen, oplyser Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi.

Saxenhøj ligger i udkanten af Sakskøbing. (© Google Maps)

- Vi undersøger i øjeblikket motivet, og hvad der ligger forud for det her. Vi er i fuld gang med forskellige former for undersøgelser og venter med at drage konklusioner, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen.

Politiet modtog meldingen om knivstikkeriet klokken 12.39.

Krisepsykologer til personale

Forstander på Saxenhøj Erik Søndergaard oplyser, at der var tale om en meget dramatisk episode.

- Vi har hidkaldt krisepsykologer og krisehjælp og kører debriefing med det berørte personale og beboere, siger han.

Saxenhøj består af flere forskellige institutioner, blandt er et bo- og støttecenter for voksne, et forsorgshjem og Guldborgsund Madservice.

Arbejdstilsynet meddeler DR Nyheder, at de tager på besøg på Saxenhøj i morgen torsdag.

Drab på ansat i december

Det er kun omkring et halvt år siden, at en 37-årig kvindelig ansat på bocenteret Ringbo i Bagsværd blev dræbt med knivstik af en mandlig beboer.

Den mandlige beboer på 72 år erkendte efterfølgende drabet.

Tilbage i februar 2008 dannede Ringbo ligeledes ramme om en drabssag, hvor personalet fandt en 57-årig mand kvalt i sin lejlighed. Og i 2012 blev en 55-årig mand varetægtsfængslet efter at have overfaldet en anden beboer med et jernrør.

Københavns Kommune politianmeldt

I april blev Københavns Kommune politianmeldt af Arbejdstilsynet for grov overtrædelse af arbejdsmiljøloven, efter at den 72-årige mand dræbte den 37-årige ansatte på Ringbo.

Sikkerhedsforholdene på bostedet var ganske enkelt langt fra gode nok, mente Arbejdstilsynet.

Administrerende direktør i Socialforvaltningen i Københavns Kommune Annette Laigaard mente dog ikke, at der kunne være gjort noget anderledes.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk