Én person fængslet efter demo i København

En 20-årig mand er fængslet i 16 dage efter uro på Nørrebro i går.

Moddemonstranter byggede en barrikade og tændte bål på Dr. Louise's Bro på Nørrebro som svar på For Frihed-demonstration. En gruppe, der tidligere var kendt som Pegida. (Foto: Òlafur Steinar Gestsson © Scanpix)

En 20-årig mand, som blev anholdt efter demonstrationer i København i går, er varetægtsfængslet i 16 dage, oplyser den centrale efterforskningsleder hos Københavns Politi.

Manden er sigtet for vold mod offentlig ansat, for grov forstyrrelse af den offentlige orden og for at maskere sig i forbindelse med en demonstration, oplyser anklager Lisbeth Thyssen, Københavns Politi.

Han var ifølge anklageren én af deltagerne i moddemonstrationen, som blev fremstillet, fortæller anklageren.

Moddemonstrationen var rettet mod en demonstration på Israels Plads i København. Her havde tilhængere fra gruppen For Frihed sat hinanden stævne.

Gruppen demonstrerer ifølge sin facebookprofil "for ytringsfrihed og imod den snigende islamisering af Danmark og Vesten".

På Dronning Louises Bro på Nørrebro standsede politiet en moddemonstration, som angiveligt ville blande sig med For Frihed-demoen på Israels Plads.

Moddemonstranterne reagerede ved at lave en barrikade og tænde et bål. Der gik dog ikke lang tid, før politiet fik dem af vejen.

I alt 11 personer blev anholdt, men kun én er altså blevet varetægtsfængslet.

/ritzau/

Rettelse:

Vi skrev i en tidligere version af denne artikel, at der havde været tale om ' sammenstød mellem to demonstrationer'. Det var ikke præcist, da der var tale om sammenstød mellem moddemonstrationen og politi. Artiklen er derfor rettet, og dr.dk beklager fejlen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk