En piges bøn til banderne: Forlad dog det liv

Frygten for at miste har bredt sig blandt de pårørende til bandemedlemmer i Tingbjerg. Nu opfordrer en ung pige drengene til at forlade banden.

Øverst i brevet står der "Kære alle". Brevet er ifølge flere beboere skrevet af en pige i Tingbjerg. Hun opfordrer bandemedlemmerne til at melde sig ud af banden. (Foto: Louise Damløv © DR)

Mellem roser, fakler og udbrændte lys ligger to tætskrevne A4-ark. De er lagt ind i et plastikchartek. Oven på papiret står et udbrændt stearinlys, der sikrer, at papiret ikke blæser væk. En kvinde har netop lagt brevet fra sig.

- Det er fra en veninde til Sohail, siger hun.

- Det er meget velskrevet.

Kvinden står lige der, hvor den 17-årige Sohail Hamza-Salah blev skudt to gange i hovedet søndag aften. Få timer senere afgik han ved døden på Rigshospitalet.

Hvis I bare vidste...

I brevet beskriver en anonym pige fra Tingbjerg den frygt, som mange i Tingbjerg har. Frygten for at miste sønner, venner, brødre, fætre og kærester i den eskalerede bandekonflikt.

- Hvis bare I vidste, hvad jeres familier går med af bekymringer. Kommer han mon hjem i dag? Er det ham, der er blevet skudt? Ligger han dræbt et eller andet sted, eller ligger han i en eller anden arrest, lyder de fortvivlede ord fra pigen i brevet.

På den anden side af vejen, der hedder Ruten, står flere af de ældre medlemmer af bandegrupperingen, der kalder sig LTF. I hættetrøjer, dunveste og joggingbukser står de foran en kiosk og spejder rundt på parkeringspladsen foran dem. De var venner med den nu dræbte Sohail, fortæller flere beboere til dr.dk.

- Alle de ældre her fra Tingbjerg er med i LTF. Selve Tingbjerg hører med til LTF, siger en 15-årig pige til dr.dk.

Loyale mod familien?

I Tingbjerg kalder beboerne banden for LTF, der står for Loyal to Familia. Grupperingen har ifølge DR Nyheders oplysninger eksisteret siden det sene efterår, og banden fylder i de unges bevidsthed. Den fylder så meget, at det er ved at være nok, lyder det i brevet.

- Mange ting kan man sige om LTF, men det er alt andet end loyalitet over for familien. Komisk nok er det, hvad de kalder sig for. Hvem er det, der ligger vågen hele natten og tænker på, om I er ok, hvem er det, der går med et hjerte, der er fuld af bekymring for jer, hvem er det, der grædende beder Allah Den Alt Hørende om at holde jer beskyttet? Hvem er det, der kommer og besøger jer og bringer jer tøj, når I rusker tremmer? Det er os, jeres glemte familie, og IKKE LTF!

Sådan skriver den anonyme pige i brevet om bandegrupperingen. Hun har skrevet teksten på computer og printet den ud.

Uddrag fra brevet mellem blomsterne. (Foto: Louise Damløv © DR)

Et internt opgør

Banden Loyal to Familia ligger i konflikt med en bande, der kalder sig Værebros Hårde Kerne fra Bagsværd. De har ligget i konflikt siden nytår, og bandekonflikten har kostet to liv, mens adskillige er blevet såret.

Sohail Hamza-Salahs død var ikke et resultat af den konflikt, mener politiet. Det var derimod et internt opgør i Loyal to Familia, lyder meldingen fra politiet.

Men under alle omstændigheder har frygten for at miste bredt sig i boligområdet.

- Jeg er bange for, om min bror bliver den næste. Det kan man jo ikke lade være med at tænke på, siger en pige, der er 13 år gammel. Hun sidder sammen med sin ven på en bænk i Tingbjerg.

Hendes bror er medlem af Loyal to Familia.

For pigen, der står bag det tosiders lange brev, er løsningen enkel:

- Forlad dog det liv, der ikke bringer andet end sorg for jer og jeres familier.

Uddrag fra brevet mellem blomsterne. (Foto: Louise Damløv © DR)

For flere i Tingbjerg blander frygten sig med sorg over at have mistet en ven, kæreste, bror eller søn.

- Jeg er bange for, at jeg kommer til at holde af en anden, som jeg holdt af ham, siger en 16-årig pige, der var meget tæt på den dræbte Sohail.

- Vågn op!

I brevet slutter den anonyme pige af med at skrive:

- Ligesom nogle af de andre brødre vi har set forlade det kriminelle liv for et andet og meget bedre liv. Et liv med ro og rigdom i hjertet. Jeg beder jer af hele mit hjerte og jeres kære familiers knuste hjerte, vågn op!

Hilsen en meget bekymret søster.

Siden midten af januar er der blevet skudt op mod 40 gange i det offentlige rum, 22 mænd er blevet såret, og politiet har anholdt og varetægtsfængslet flere end 100 personer i forbindelse med bandekonflikten.

Uddrag fra brevet mellem blomsterne. (Foto: Louise Damløv © DR)
Facebook
Twitter