En rolig nytårsaften - trods alt

Nytårsaften er tilsyneladende foregået nogenlunde roligt - bortset fra nogle enkelte episoder i København og Århus. Men stormvejret ved vestkysten skaber store bekymringer.

Rådhuspladsen i København bar i nat tydeligt præg af, at folk havde fejret nytårsaften. (Foto: © DR, DR)

Nytårsaften er tilsyneladende foregået nogenlunde roligt - bortset fra nogle enkelte episoder i København og Århus.

Regnvejret lagde en dæmper på de værste nytårskådheder over hele landet. Falck og Københavns

Brandvæsen har registreret 58 fyrværkeriskader, og det er ifølge Falck er lavere end normalt. Men brandfolkene havde alligevel en travl nat.

Påsatte brande

Over hele landet meldte politiet natten igennem om et usædvanligt stort antal formentligt påsatte brande i affalds- og papircontainere. Falck måtte ud til ikke færre end 86 af slagsen, og det er langt flere end normalt nytårsaften. Til gengæld var der forholdsvis få større brande.

- Det har været en travl nat. Vi har nok haft omkring 50 flere udrykninger end sidste år, fortæller den vagthavende brandinspektør ved Københavns Brandvæsen til Ritzau.

Stak hovedet ind over raketbatteri

En mand måtte i nat bringes til behandling på Rigshospitalet med skade på et øje efter at være blevet ramt i hovedet af et såkaldt raketbatteri, oplyser den vagthavende brandinspektør ved Københavns Brandvæsen.

Ulykken skete på Jagtvej på Nørrebro kort efter midnat, hvor gaderne var fyldt med mennesker, der fyrede fyrværkeri af.

Et raketbatteri skyder adskillige kugler op i luften med stor kraft, hvorefter kuglerne eksploderer

Kvinde trådte ud foran politibil

En 62-årig kvinde blev i nat ramt af en politibil på Hovedvejen i Glostrup. Hun fik kraniebrud og bækkenbrud, men meldes umiddelbart uden for livsfare, oplyser vagthavende ved Københavns Vestegns Politi i Glostrup.

Politibilen kørte ikke med udrykning, men patruljerede blot rutinemæssigt i området, da kvinden trådte ud fra midterrabatten og blev ramt.

Politibilen kørte knap 70 kilometer i timen, som er den tilladte hastighed på den pågældende strækning.

Kvinden ramte bilens forrude med så stor kraft, at ruden blev trykket ind, og hun blev slynget hen over bilen, oplyser den vagthavende.

Angreb på brandbiler

I København blev brandbiler kort før klokken et i nat angrebet i Istedgade ved Saxogade i forbindelse med en brandslukning. Politiet rykkede ud, og så hørte balladen op, oplyser Københavns Politi.

Også i Århus blev brandvæsenet brugt som mål for kasteskyts. På Vesterbro Torv fik en brandbil kastet en genstand mod forruden, mens den kørte med udrykning.

På trods af den smadrede rude måtte brandbilen kort efter sættes ind til en ny udrykning, for Århus Brandvæsen havde ved et-tiden 10-12 ildebrande at se til og måtte tilkalde forstærkning fra brandvæsenene i Odder og Skanderborg.

Blæsten kulminerer

Den kraftige blæst kulminerer ifølge Danmarks Meteorologiske Institut nytårsmorgen. Ved seks-tiden var blæsten i Vestjylland oppe på stormstyrke med vindstød af orkanstyrke.

Falck har i nattens løb fået meldinger om mindre skader.

Danmarks Meteorologiske Institut har udsendt varsel om forhøjet vandstand i Vadehavet og Limfjorden.

Blæsten rammer København sidst på eftermiddagen, men her vil vindstyrken ikke nå nær samme højder som i det jyske.