Endnu en dag uden nye coronadødsfald

Der er tre færre indlagte med corona og ingen nye registrerede dødsfald siden i går.

Der er ikke registreret nye coronarelaterede dødsfald det seneste døgn. (Foto: © Niels Christian Vilmann, Scanpix)

Antallet af døde i coronaepidemien herhjemme er uændret siden i går. Ifølge Statens Serum Institut er der nemlig ikke registreret nye dødsfald det seneste døgn.

Det er dog ikke ensbetydende med, at der ikke har været nogle dødsfald. Der kan nemlig være en smule forsinkelse fra en patients død, til det bliver registreret.

Det er anden gang denne uge, at der ikke er registreret nye dødsfald.

I alt er 561 døde med corona herhjemme.

I dag er 119 personer indlagt med corona, hvilket er tre færre end i går. 23 af dem er indlagt på en intensiv afdeling, hvilket er uændret siden i går. Af de 23 er 19 i respirator, hvilket er en mere end i går.

I alt har vi i Danmark haft 11.230 bekræftede coronasmittede. Af dem formodes de 9.764 at have overstået deres infektion. Det betyder, at man 14 dage efter en positiv coronatest ikke er indlagt eller død, og derfor formodes man at være i bedring.

Professor: Flere vil blive smittet

De positive tal viser, at danskernes indsats for at begrænse smitten har båret frugt, mener Lone Simonsen, der er professor i folkesundhed ved Roskilde Universitet.

- Først og fremmest skal vi være glade for, at det er sådan. Det er en kombination af alt det, vi har gjort med at holde distancen i al den tid, siger hun.

Man kunne have forventet, at kurven ville vende, og at flere blev syge, efter dele af samfundet er lukket op igen. At det ikke er sket, er der en forklaring på.

- Det har nok noget at gøre med, at vi stadig holder store begivenheder lukket, sådan at dem, der rigtig spreder smitte til mange, de ikke har nogen steder at gøre det, siger Lone Simonsen.

Hun er overbevist om, at kurven vil vende på et tidspunkt, i takt med at mere og mere bliver åbnet.

- Det kommer jo til at ske, og vi kommer til at se flere tilfælde igen, og vi kommer til at skulle bruge nogle hospitalssenge, men aldrig sådan en katastrofal situation som vi havde, før vi lærte den her virus bedre at kende, siger Lone Simonsen.

Igen peger hun på vigtigheden af at undgå de store forsamlinger.

- Hvis man undgår de situationer, hvor man får højsmitteevents, kan vi faktisk holde styr på sådan en epidemi, mere end vi troede fra vores traditionelle modeller.