Endnu en dansker er død af resistent svinebakterie

Den frygtede svinebakterie har krævet sit fjerde dødsoffer. Det bekræfter Statens Serum Institut overfor DR Nyheder.

Fire danskere er nu døde af svinebakterien, der ikke kan behandles med antibiotika, fordi den er resistent. (Foto: DR Nyheder)

Den såkaldte svinebakterie spreder sig til stadig flere danske svinefarme. I sidste uge fortalte DR Nyheder, at tre danskere er døde af den antibiotika-resistente bakterie.

Tidligere lød det fra landbruget, at bakterien udelukkende var et problem for dem, der arbejder på svinefarme. Men nu har svinebakterien haft sit fjerde dødsoffer uden tilknytning til erhvervet.

Det bekræfter overlæge på Statens Serum Institut, Robert Skov, over for DR Nyheder.

- Det er det første tilfælde i 2014, og det fjerde tilfælde i alt i Danmark, siger han.

Registreret 12. maj

Svinebakterien er en multiresistent stafylokokbakterie, også kaldet MRSA. Den særlige gren, der rammer svin, er kendt som CC398 og har hidtil kostet menneskeliv i andre lande.

I Danmark er en person død i 2012 og to yderligere i 2013. Nu står altså det klart, at bakterien har krævet sit fjerde dødsoffer - en ældre person fra Fyn.

Dødsfaldet blev først registreret i Statens Serum Institut mandag, men personen døde for et par uger siden.

Flere dødsfald kan være på vej

Alle fire personer er døde af blodforgiftninger, der ikke kunne behandles med antibiotika, fordi bakterien er resistent.

- Det er bekymrende, men vi kan ikke sige noget om, hvorvidt der er tale om en stigende tendens. Men vi forventer, at vi vil se mellem ét og fem tilfælde i år, forklarer Robert Skov.

Ofre har ikke arbejdet med svin

Allerede efter de tre første dødsfald kunne Statens Serum Institut se, at svinebakterien kan ramme alle og ikke kun personer med tilknytning til svinefarme.

- Der er, så vidt vi ved, ingen af de tre døde, der har arbejdet med svin eller haft tæt kontakt med nogle, der har arbejdet med svin, sagde Robert Skov i sidste uge til DR Nyheder.

Facebook
Twitter