Endnu en direktør fra Greve smutter efter sagen om privatindkøb: Siger jobbet op for anden gang på to måneder

Først blev kommunaldirektøren hjemsendt med øjeblikkelig virkning og siden fyret. Nu har den konstituerende økonomidirektør opsagt sin stilling.

I Greve bliver der snart endnu et sæde ledigt på kommunens direktørgange. Den konstituerende økonomidirektør, Nanna Vestereng, har i denne uge valgt at opsige sin stilling.

Det sker efter DR's afsløringer af, hvordan den tidligere kommunaldirektør, Claus Thykjær, har foretaget privatindkøb for omkring 16.000 kroner på kommunens kreditkort. Det skete blandt andet i en FCK-butik, Magasin og i Tøjeksperten. Ligesom der også blev købt konferencebilletter til hustruen samt en privat MobilePay-overførsel og en sportsrejse.

- Forstår også godt Nannas beslutning, der beror på, at sagen om Claus skygger for muligheden for at arbejde med budgetproces og øvrig daglig drift, lyder det i en besked fra den konstituerede kommunaldirektør, Anne Sofie Degn, som DR har fået kendskab til.

Det er dog ikke første gang, at Nanna Vestereng har opsagt sin stilling inden for de seneste måneder.

I sin allersidste e-mail til byrådet i Greve Kommune måtte den nu fyrede kommunaldirektør, Claus Thykjær, med stor beklagelse i starten af juni i år meddele, at vicedirektøren for økonomi, Nanna Vestereng, havde opsagt sin stilling.

I en besked på Greve Kommunes intranet, som DR har haft indblik i, fremgår det blandt andet, at Nanna Vestereng opsagde sin stilling, uden at have et andet job på hånden, fordi hun havde lyst til at prøve noget andet.

Beslutningen om at stoppe karrieren i Greve Kommune efter fire år blev dog ret hurtigt ændret igen.

Blot 13 dage senere indstillede borgmesteren, Pernille Beckmann (V), til byrådet, at Nanna Vestereng skulle forfremmes fra vicedirektør til konstitueret økonomidirektør.

Omkring halvanden måned senere har Nanna Vestereng dog nu valgt at opsige sin nye direktørstilling. Denne gang med årsag i, at sagen om privatindkøb i kommunen skygger for hendes arbejde.

"Kommunen er handlingslammet"

Direktørens opsigelse kommer på et ubelejligt tidspunkt for Greve Kommune, da Nanna Vestereng på økonomiposten efter planen skulle have været i centrum for efterårets vigtige budget-arbejde.

- Det er meget usædvanligt, at den budgetansvarlige stopper lige før selve budgetprocessen, siger borgmesterkandidat John Tommy Olsen (S) og fortsætter.

- Kommunen er handlingslammet lige nu. Fordi Nanna Vestereng er meget kompetent og meget dygtig. Hvad der ligger bag opsigelsen, det ved jeg ikke noget om.

Samme melding kommer fra Enhedslistens medlem af økonomiudvalget, Mehmet Zeki Dogru (EL).

- Det er ærgerligt, at vi mister en dygtig medarbejder som Nanna. Det bliver en stor udfordring for os, at få budgetforhandlingerne til at gå op, siger han.

DR har forgæves forsøgt at få en kommentar fra borgmester Pernille Beckmann (V), 1. viceborgmester, Liselott Blixt (DF), den konstituerede økonomidirektør Nanna Vestereng og den konstituerede kommunaldirektør Anne Sofie Degn.

- Det bliver et nej til interview eller yderligere kommentarer, da Greve Kommune ikke vil drøfte personaleforhold i pressen, skriver kommunens webredaktør, Peter Nyhuus, i et skriftligt svar.