Endnu en muligt påsat brand i Fjerritslev

Mandag aften er der udbrudt brand i Fjerritslev, der i den senere tid har været plaget af påsatte brande.

Normalt vil en brand i et udhus ved en villa ikke udløse den helt store udrykning.

Men da alarmcentralen mandag aften klokken 20.20 fik melding om, at et udhus i Vestergade 68 i Fjerritslev brændte, rykkede politiet talstærkt ud sammen med brandvæsnet.

- Vi sendte alle de vogne, vi kunne undvære, fortæller vagtchef Per Vagn Nielsen.

Fjerritslev og omegn har i den senere tid været plaget af en stribe påsatte brande. Det er gået ud over containere, halmlader og stråtækte sommerhuse.

Lørdag aften blev det dog langt alvorligere, da en 89-årig kvinde på Thistedvej var ved at brænde inde i sit stråtækte hus. Det lykkedes familien at få den dårligt gående kvinde ud af huset, og hun slap uskadt.

Udhuset, der brød i brand mandag aften, ligger midt i byen. Det er endnu for tidligt at sige med sikkerhed, om branden er påsat.

- Men indsatslederen siger, at der ikke umiddelbart er noget i udhuset, der skulle kunne starte en brand, så vi behandler den i hvert fald som mistænkelig, siger Per Vagn Nielsen.

  • De mange brande i Fjerritslev og omegn har fået Nordjyllands Politi til at iværksætte et større analysearbejde, der skal kortlægge, om der er noget, der kæder brandene i området sammen.

  • Politiets analyse af de mange brande skal gøre det muligt at fastslå, om der er fællestræk, som kan kæde brandene til en og samme gerningsmand.

  • Desuden har politiet for at øge trygheden intensiveret patruljeringen i området.

  • Siden branden på Svinkløv Badehotel i slutningen af september har der været usædvanlig mange brande i området i og omkring Fjerritslev. Den var ikke påsat, men omkring 20 af brandene i ugerne efter at badehotellet blev flammernes bytte, menes at være påsat.

/ritzau/