Endnu en skole udsat for trusler sendt fra Aula

Juelsminde skole i Østjylland har modtaget trusler, dagen efter at to andre skoler blev truet.

Skoleintranettet Aula er blevet misbrugt til at sende en trussel til Juelsminde skole i Østjylland.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi.

I går blev Aula misbrugt til at sende bombetrusler til to skoler i Nordjylland.

- Truslen vurderes at være endnu én svarende til dem, der blev sendt i Midt – Vestjyllands Politikreds i går, skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet vil ikke uddybe, hvorvidt der igen er tale om en bombetrussel, men vurderer, at der ikke er grund til bekymring.

- Truslens ordlyd fremstår som afsendt af en elev, men efterforskningen rettes især mod afdækning af, om der er tale om samme gerningsmand og modus, som i de foregående tilfælde, lyder det i pressemeddelelsen.

Efterforskningen vil blive koordineret med andre politikredse.

- Selvom ramte skoler roligt fortsætter arbejdet, tager politiet efterforskningen mod den eller dem, der står bag, meget alvorligt og opfordrer til, at aktiviteten ophører straks.

Skoleleder: 'Det er møgirriterende'

På Juelsminde Skole har skoleleder Karsten Damgaard skrevet ud til alle elevernes forældre og informeret om situationen.

- Vi havde besøg af politiet tidligt i morges, og vi har informeret ud til forældrene, at det ikke er en trusselssag, men en hacking-sag, formoder politiet, siger han.

- Jeg betragter det mest som møgirriterende. Hvad siger man lige til de små elever, der er glade og trygge i morgensang, siger Karsten Damgaard.

13-årigs profil hacket

Da Tingstrup Skole i går modtog en bombetrussel, stod en 13-årig elev som afsender.

Mens han sad til afhøring hos politiet i Thisted, modtog en lærer dog endnu en besked fra drengen med en bombetrussel.

Denne gang var det via Apples beskedtjeneste iMessage, og her stod det klart, at den 13-årige næppe selv havde sendt den besked.

Da drengen ikke ejer en iPhone og dermed ikke kan have sendt en iMessage fra den, mens han sad til afhøring, vurderer politiet, at drengens telefon var blevet hacket.

I Thisted-sagen er truslerne sendt fra en ip-adresse, som politiet har sporet til Fyn.

FacebookTwitter