Endnu en topchef forlader DSBFirst

Dermed er det meste af ledelsen efterhånden skiftet ud i det skandaleramte togselskab.

DSBFirst bekræfter overfor DR Nyheder, at planlægningsdirektør Henrik Bagge har opsagt sin stilling med øjeblikkelig virkning. Han ryddede sit skrivebord i går. Det sker knap en uge efter at økonomidirektøren og den tekniske direktør blev afskediget af den nye administrerende direktør Gert Frost, der kommer fra en stilling som direktør for DSB-S-tog.

Ni chefer har forladt DSBFirst

Dermed har ni højtplacerede DSB-folk forladt statsbanerne, siden skandalen om DSBFirsts økonomiske roderi begyndte at rulle den 17. marts.

Blandt de fyrede i DSBFirst er den tidligere administrerende direktør i DSBFirst, Karsten Røn Andersen, tidligere kommerciel direktør Jan Wildau, tidligere teknisk direktør Jan Rosenfeldt samt tidligere økonomidirektør Lars Peter Madsen.

Undersøgelser på vej

Flere undersøgelser er sat i gang for at afdække den elendige økonomi i DSBFirst og de problematiske samhandler mellem DSB og DSBFirst, herunder en meget lav rente på et over 300 mio. kr. stort lån som DSB har ydet til sit nødlidende datterselskab.

Både statens advokat, Kammeradvokaten, samt DSB's advokat Bech-Bruun anser det for meget sandsynligt at den lave rentesats er skjult statsstøtte.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk