Endnu et revisionsfirma politianmeldt for hvidvask

Bagmandspolitiet skal nu efterforske, om KPMG har overtrådt hvidvaskloven, oplyser Erhvervsstyrelsen.

Erhvervsstyrelsen har meldt revisionsfirmaet KPMG til Bagmandspolitiet i hvidvasksag. (Foto: Charles platiau © Scanpix)

Erhvervsstyrelsen melder revisionsfirmaet KPMG til Bagmandspolitiet i sag om formodet brud på hvidvaskloven i Københavns Andelskasse.

Det oplyser Erhvervsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Anmeldelsen kommer, efter at styrelsen har undersøgt revisionsfirmaets godkendelse af Københavns Andelskasses års- og koncernregnskab for år 2017.

Det er i den forbindelse styrelsens vurdering, at KPMG burde have iværksat nærmere undersøgelser og underrettet Hvidvasksekretariatet på grund af konkrete forhold i regnskabet, skriver styrelsen.

Hvad disse konkrete forhold bunder i, beskriver styrelsen dog ikke.

Andet firma også meldt

Ligeledes fredag har Erhvervsstyrelsen meddelt, at revisionsfirmaet Ernst & Young er meldt til Bagmandspolitiet for brud på hvidvaskloven.

Det er sket i forbindelse med den langt mere omfattende sag om Danske Bank.

Sagen om Ernst & Young relaterer sig til selskabets revision af Danske Banks års- og koncernregnskab for år 2014.

Den mindre Københavns Andelskasse har været ramt af en stribe problemer de seneste år. I september 2018 overtog staten kontrollen med henblik på at lukke banken ned.

Det skete efter en politianmeldelse fra Finanstilsynet mod andelskassen i august 2018. Begrundelsen dengang var grove brud på hvidvaskloven.

I forvejen var banken under skærpet tilsyn fra Finanstilsynet. Tilsynet har givet banken en lang række påbud for ikke at leve op til reglerne.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk