Endnu flere farlige nazibunkers skal fjernes

Regeringen har afsat penge til at fjerne farlige bunkers i 14 områder langs Vesterhavet. Der er allerede fjernet 120.

Havet får betonen til at erodere, så armeringen stikker frem. (Foto: Miljøministeriet)

På 70 års-dagen for Anden Verdenskrigs afslutning har regeringen i dag besluttet at fjerne noget af det sidste særdeles synlige bevis på vores fælles fortid: Bunkerne.

Men blotlagt armering fra betonbunkers langs Vesterhavet og badegæster er en farlig kombination.

Det er baggrunden for, at regeringen som del af Udkantspakken har fundet fire millioner kroner til at fjerne bunkers i i alt 14 områder, der strækker sig fra Blåvand i syd til Vigsø i nord.

https://twitter.com/Kirstenbrosbol/status/596343899100041216

- Man skal kunne bade og lege ved Vestkysten uden at frygte spidse jernpigge fra gamle bunkers. Derfor afsætter vi nu fire millioner kroner mere til at fortsætte den indsats, som siden 2013 har fjernet cirka 120 farlige bunkers på strandene, siger miljøminister Kirsten Brosbøl (S) i en pressemeddelese.

Kort over bunkere, der skal fjernes. (© Miljøministeriet)

Betonen forsvinder

Nogle bunkers i vandkanten skal fjernes helt, mens andre kan sikres ved at klippe armering væk. Det vil gøre kyststrækningerne mere sikre og attraktive for turister og andre badegæster og dermed styrke kystturismen.

For at sikre infrastrukturen i indsejlinger og havne afsætter regeringen 10,5 millioner kroner yderligere til oprensning af sand i de områder, hvor staten har ansvaret for at holde en given sejldybde.

- Det er vigtigt for skibstrafikken, at den nødvendige vanddybde sikres. Det er statens opgave på samme måde som snerydning på motorvejene, og vi kan se, at det kræver en større indsats at holde havne og sejlrender åbne, siger Kirsten Brosbøl.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk