Endnu flere irakere på vej til Danmark

Et stort antal irakere kan være på vej til Danmark. I juli ankom 203 irakere til Danmark, men endnu 130 irakere, der har arbejdet for de danske styrker i Irak, kan søge om at komme hertil med deres familier.

TV-AVISEN satte for nylig fokus på familien til den dræbte irakiske tolk, som ses her sammen med danske soldater. Den familie kunne ikke få asyl. (Foto: DR © DR)

Danmark modtager fortsat henvendelser fra irakere, der gerne vil til Danmark efter at have arbejdet for de danske styrker i Irak.

I juli kom en gruppe på 203 irakere til Danmark, heriblandt 21 tolke og en gruppe chauffører. Irakerne frygtede for deres liv, da nogle i Irak betragter dem som landsforrædere.

Men der er stadig en del irakere, der gerne vil have hjælp af Danmark. Aftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti taler om yderligere 130 irakere, som har arbejdet for Danmark på den ene eller anden måde, og deres nærmeste familier.

- Vi har fået nogle henvendelser fra vores helikopterenhed i det sydlige Irak, siger oberstløjtnant Lennie Fredskov Hansen.

Ingen tidsfristForsvarsministeriet vil af hensyn til irakernes sikkerhed ikke sige noget om, hvor mange irakere, der kan ventes til landet. Heller ikke noget om hvornår, de kommer.

Der er ikke sat nogen tidsgrænse for, hvor længe irakere kan blive ved med at søge om opholdstilladelse i Danmark. Grænsen går ved, om de reelt er i risiko, oplyser en pressesekretær fra Forsvarsministeriet.

Facebook
Twitter