Energidrik forbudt på Samsø-skole

Lærere bekymrede over den effekt, energidrik har på eleverne. Derfor indføres forbud på at drikke energidrik på skolen.

Energidrik nu forbudt for skolebørn på Samsø - i skoletiden. (© DR)

Tranebjerg Skole på Samsø forbyder nu eleverne at drikke energidrik i skoletiden.

- Lærerne var bekymrede over det omfang, forbruget havde taget. De så børnene blive hyperaktive - eller det modsatte - meget sløve. Derfor tog det os kun få minutter at blive enige om et forbud, siger formand for skolebestyrelsen, Morten Øster Kristensen.

Indeholder koffein

Problemet er den mængde koffein, energidrik indeholder. Selv en lille energi-drik indeholder koffein svarende til to store kopper kaffe. Nogle elever på Tranebjerg skole drikker ofte fem - seks stykker, fortæller Morten Øster Kristensen.

- Det er åbenbart blevet cool og sejt at drikke energidrik, siger han.

Producent: ikke for børn

Brian Sørensen, der er grundlægger af Cult i Risskov, der producerer energidrik, ser det ikke som virksomhedens ansvar, at folkeskolen har det problem:

- På Cult advarer vi selv mod at produktet ikke er for børn, så det er helt i tråd med os, at skoler forbyder at drikke den. I øvrigt er de også så dyre, at de ikke lige passer til børns lommepenge.

Brian Sørensen ser ikke noget problem i at markedsføre Cult på en sej og cool måde, der appellerer til børn:

- Børn kan også synes, en Mercedes er cool og sej, det betyder jo ikke, at de må køre den som 14-årige.

Vi reklamerer ikke specielt ungt og slet ikke til børn. Det er slet ikke muligt på vores hjemmeside og Facebook-side at komme ind på de inderste sider, når man under 16.

Kun få skoler har forbud

Det er foreløbig kun få skoler, der har indført forbud mod energidrikke. En af dem er Kolding Realskole. Skoleleder Peter Christensen-Dalsgaard siger:

- Børnene i de små klasser begyndte at drikke energidrik, og de blev simpelthen bimse af det, så forbød vi det. Og selvom vi ikke har lavet nogen egentlig undersøgelse af effekten, er det mit klare indtryk, at et forbud virker.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter