Enhedslistens trafikordfører: Bedre sikkerhed om studenterkørsel – ellers bør forbud overvejes

Man bør overveje helt at sløjfe studenterkørsler, efter syv personer er kommet til skade, mener Enhedslistens trafikordfører.

Enhedslistens transportordfører vil se på, om sikkerheden kan strammes ved studenterkørsler. (Foto: Morten Stricker © Scanpix)

Lørdag faldt en 19-årig mand af en lastbil under en studenterkørsel i Tappernøje, og også en gruppe studenter fra Nørresundby Gymnasium har været involveret i et uheld under deres studenterkørsel.

Det får nu Enhedslistens transportordfører til at overveje et decideret forbud mod de traditionsrige studenterkørsler. Han understreger, at et forbud ikke er partiets linje, men hans egen.

- Enhedslisten vil se på, om sikkerheden kan strammes, og hvis det ikke er en mulighed, går jeg ind for et forbud. Det er i hvert fald blandt de tanker, jeg gør mig, lyder det fra Henning Hyllested, transportordfører, Enhedslisten.

- Det er en utrolig dårlig cocktail, at vi har unge, festglade mennesker, der er mere eller mindre fulde og på rulleskøjter, på et åbent lad på en lastbil, der kører med 50-60 kilometer i timen uden at de er fastspændt, uddyber transportordføreren.

Dansk Folkeparti: Som at skyde gråspurve med kanoner

Han efterlyser en diskussion om, hvordan man kan stramme op på sikkerheden.

Den diskussion vil han bringe op i Færdselssikkerhedskommissionen, hvor man kommer med trafikale anbefalinger, der herefter bringes videre i det politiske system.

Her sidder der med Hyllesteds ord "en masse kloge mennesker, som har rigtig meget forstand på trafik og færdsel".

Ét af de mennesker er Dansk Folkepartis Kim Christiansen, der er kommissionens formand.

Han kalder Hyllesteds tanker om et forbud for en "overreaktion".

- Jeg synes, det er en form for overreakton. Jeg synes, det er at skyde gråspurve med kanoner at ødelægge en mindeværdig dag for tusindvis af unge mennesker, lyder det fra Kim Christiansen.

Det får dog ikke Henning Hyllested til at ændre holdning.

- Jeg har i mange år været kritisk overfor studenterkørsel, slår transportordføreren fast.

Han foreslår som løsning, at studenterne kunne lade sig transportere rundt med busser, hvor de er fastspændte, og så "holde festen, der hvor de kommer frem".

19-årig i kritisk tilstand

Den 19-årige mand fra Tappernøje var ikke fastspændt under sin studenterkørsel, men lænede sig ud over gelænderet på lastbilen og faldt af, mens lastbilen kørte 50 til 60 kilometer i timen.

Han fik hovedskader ved uheldet og blev fløjet med helikopter til Rigshospitalet. Hans tilstand er fortsat kritisk.

Gruppen af studenter fra Nørresundby Gymnasium kom lettere til skade, da lastbilen, som de kørte med, bremsede hårdt op.

Facebook
Twitter