Enigt udvalg godkender 320 meter højt bestsellertårn

Teknik- og miljøudvalget i Ikast-Brande Kommune giver grønt lys til opførelsen af Bestseller-tårn og ny bydel.

Sådan her er det, at Bestseller Village & Tower vil tage sig ud på den midtjyske hede. (Arkivfoto) (Foto: © Bestseller, KNUT UTLER / HANDOUT)

Teknik- og miljøudvalget i Ikast-Brande Kommune har her til aften enstemmigt vedtaget planforslaget om opførelsen af Bestseller Tower & Village i Brande.

Det fortæller udvalgsformand Henrik Engedal (V).

- Efter en kort drøftelse af de bemærkninger, der er kommet, vedtog vi enstemmigt at anbefale forslaget til byrådet, siger han kort efter mødet.

Foruden Vesteuropas højeste tårn indeholder forslaget planer om fire højhuse og en ny bydel på størrelse med 88 fodboldbaner ifølge DR P4 Midt og Vest.

Planforslaget skal dermed videre og behandles i økonomiudvalget den 5. marts.

- Og herfra skal det til afstemning i byrådet den 11. marts, siger Henrik Engedal til Ritzau. Han mener, at sandsynligheden for vedtagelse er stor.

- Byrådets sammensætning minder meget om den, vi har i udvalget, og siden planforslaget gik enstemmigt igennem her, er det min klare forventning, at det går glat igennem, siger han.

Projektets kransekagefigur, det 320 meter høje tårn, bliver med afstand Danmarks højeste etageejendom. Herlev Hospital sidder netop nu på den titel med en højde på 120 meter.

Det bliver endda højere end det ikoniske Eiffeltårn i Paris.

/ritzau/