Epinion: Kun 10 procent mener at kontanthjælp er for høj

Overraskende få danskere synes, at kontanthjælpen er for høj. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har lavet for DR Nyheder.

En kontanthjælpmodtager over 25 år med et eller flere børn modtager ca. 13.700 kr. før skat om måneden.

Det mener ti procent af danskerne er for meget, 53 procent synes det er passende, mens hele 25 procent synes det er for lidt. 11 procent har ingen mening om spørgsmålet, der er stillet for Epinion for DR Nyheder.

- Det er meget overraskende, at kun ti procent mener, at kontanthjælpen er for høj efter debatten om fattig-Carina og Liberal Alliances udtalelser om, at folk på kontanthjælp får for meget, siger DR Nyheders analyseredaktør Kenneth Thue Nielsen.

Egoismen florerer

Han mener, at det især er overraskende, fordi der i befolkningen i øjeblikket er en ægte krisebevidsthed, hvor alle tænker mere på sig selv og egoismen florerer på arbejdspladsen.

- Jeg tror på to grunde. Dels er der i spørgsmålet et beløb, og 13.700 kroner lyder ikke som en herregård, dels er der en forståelse i befolkningen for, at akutpakken slår igennem med fuld kraft 1. januar, så nogle ryger ud af dagpengesystemet, siger han.

Ifølge Kenneth Thue Nielsen kommer dansk politik de næste år til at handle om en diskussion af velfærdsstatens kerneydelser, og en af dem er det sociale sikkerhedsnet, som kontanthjælpen er.

- Med undersøgelsen tager vi fat på diskussionen om, hvad danskerne mener om de sociale ydelser. Vi er startet med kontanthjælpen, og her mener danskerne, som det ser ud nu, ikke, at kontanthjælpen er for høj, siger han.