Erdogan forlod pressemøde i vrede

Tyrkiets premierminister Tayyip Erdogan ville ikke deltage i pressemøde med tyrkisk og dansk presse, fordi en omstridt kurdisk tv-station, som sender fra København til kurdere i Danmark, var til stede.

Tyrkiets regeringsleder Erdogan er i disse dage på besøg i Danmark, og han har spist frokost med statsminister Anders Fogh Rasmussen. (Foto: Adam Jan © Scanpix)

Tyrkiets premierminister, Recep Tayyip Erdogan ville ikke deltage i et planlagt pressemøde med tyrkisk og dansk presse.

Han forlod pressemødet, som skulle holdes sammen med statsminister Anders Fogh Rasmussen, fordi en omstridt kurdisk tv-station var til stede.

Ifølge Edogan støtter tv-stationen Det Kurdiske Arbejderparti (PKK), der står på EU' terrorliste.

TV-stationen hedder ROJ TV, og sender nyheder, underholdning, film samt børne- og debatprogrammer til kurdere i Danmark.

Afviser forbindelse til PKK

ROJ TV sender fra H.C. Andersens Boulevard i København, og tv-stationen har tidligere afvist enhver forbindelse med PKK.

Tyrkiets justitsminister har tidligere kritiseret Danmark for ikke at have forbudt ROJ TV. Det er lykkedes Tyrkiet at få lukket flere kurdiske medier i blandt andet Tyskland.

Tidligere i dag har Erdogan sagt ved et debatmøde, at respekt for andre kulturer og religioner altid har kendetegnet Tyrkiet.

Debatten handlende blandt andet om de omstridte tegninger af profeten Muhammed som Jylland-Posten har trykt.

Facebook
Twitter