Ny DR-formand

Erfaren leder: Ny DR-formand har to-go kaffe, stormagasiner og musikhus i bagagen

Salling-direktør Marianne Bedsted skal lede DR. Hun har flere direktørposter bag sig.

DR's nye bestyrelsesformand fra 1. januar har haft flere direktørposter. Lige nu er Marianne Bedsted direktør for Sallings to stormagasiner og for franchise-divisionen i Dansk Supermarked, der driver de amerikanske kæder, Starbucks og Carl's Jr., i Danmark. (Foto: Kim Haugaard © Scanpix)

Da 51-årige Marianne Bedsted blev kontaktet og spurgt, om hun kunne være interesseret i at stå i spidsen for DR som ny bestyrelsesformand, behøvede hun ikke meget betænkningstid.

- Jeg synes nærmest, det var en borgerpligt for mig at sige ja, siger hun.

Med et DR, der står over for omfattende forandringer, har hun en stor opgave foran sig, når hun 1. januar overtager posten fra Michael Christiansen.

Hun kalder det selv "et privilegium" og "vanvittigt spændende".

Direktørposter det meste af karrieren

Det er langt fra uvant for Marianne Bedsted at have lederansvar for en virksomhed. Tager man et kig på hendes cv, har karrieren siden 1993 udelukkende bestået af direktørposter, hvor hun både har været forbi hotelbranchen og musikverdenen.

Den nuværende direktørpost er for Sallings to stormagasiner og for franchise-divisionen i Salling Group, der driver de amerikanske kæder, Starbucks og Carl's Jr., i Danmark.

Her har hun blandt andet tiltrukket sig opmærksomhed ved at forvandle tagarealet på Sallings stormagasin i Aarhus til en 2.000 kvadratmeter stor tagterrasse ved navn Salling Roof Garden, der huser både bar, legepladser og scene til kulturelle arrangementer.

- Det, der altid har drevet mig, er at give folk den der wow-følelse. Hvor mennesker mødes, får en oplevelse sammen og går rigere derfra, sagde hun til Aarhus Stiftstidende i et interview sidste år.

Når hun indtager posten som bestyrelsesformand for DR, handler det netop om at samle folk og føre det, hun kalder en "stor og favnende kulturinstitution", videre.

- DR har altid været en meget stor del af danskernes hverdag, vores dannelse og historie. DR spiller en stor rolle og har altid stået for fantastisk kvalitetsindhold. Og det bliver det selvfølgelig ved med at gøre, siger hun.

Lyttende og opmærksom leder

Service-genet er kendetegnet for Marianne Bedsteds lederstil. Det mener Jesper Kjær, der er bygningschef hos Musikhuset Aarhus, hvor hun var direktør mellem 2009 og 2014. Her arbejdede de tæt sammen, og det var tydeligt, at de mange år i hotelbranchen havde præget hendes rolle som direktør.

- Hun tog virkelig værtsrollen på sig. Både i forhold til gæster hvor alting skulle fremstå pænt og ordentligt, men også med medarbejdere, hvor hun altid var meget lyttende og opmærksom. Når man havde lavet en aftale med hende, kunne man stole på det. Og det gjaldt for alle medarbejdere. Hun formåede virkelig at samle folk og coache den enkelte medarbejder, siger han.

Da Marianne Bedsted kom til Musikhuset Aarhus, havde stedet en presset økonomi med negative tal på bundlinjen. Hun fik gennemført en omstrukturering af hele organisationen, hvilket førte til bedre økonomi og positive trivselsmålinger.

- Hun var god til at få medarbejdere til at arbejde i en bestemt retning, fordi hun var en klar og tillidsvækkende leder. Hun lytter meget og analyserer, inden hun træffer en beslutning, fortæller Jesper Kjær.

DR's kommende bestyrelsesformand er fra Skive, men har de seneste mange år boet i Aarhus med sin mand og to børn.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk