Erfarne efterforskere endevender sag om drab på gravid kvinde

Drabet på den 32-årige Louise Borglit fra Herlev er efter to år stadig uopklaret.

Det var om aftenen 4. november 2016, at den gravide Louise Borglit blev stukket ihjel, da hun var ude at lufte sin søsters hund i Elverparken, Herlev. Arkivfoto - Scanpix og Københavns Vestegns Politi.

For snart to år siden blev den 32-årige gravide kvinde Louise Borglit dræbt af flere knivstik i Herlev, en forstad til København.

Siden da har Københavns Vestegns Politi ledt efter gerningsmanden. Men forgæves.

Derfor har politiet nu bedt en gruppe erfarne efterforskere fra andre politikredse om at gennemgå hele drabssagen på ny.

Det fortæller Peter Malmose, vicepolitiinspektør i Københavns Vestegns Politi.

- Vi håber, det kan gøre en forskel, lyder det fra vicepolitiinspektøren.

Gruppen består af en efterforskningsleder og to efterforskere, som kommer fra andre politikredse og derfor ikke kender den uopklarede drabssag på forhånd.

Én efterforsker kommer for eksempel fra drabsafdelingen i Københavns Politi.

Det var regntøj som dette, den 32-årige kvinde var iført, da hun blev dræbt. (Foto: Kamera 43Nationalt Kriminaltekn)

Ser efter løse ender

Efterforskerne skal lave et såkaldt "peer review" af sagen for at finde ud af, om der er løse ender et sted, eller om der undervejs i efterforskningen er blevet overset vigtige detaljer, som kan lede til opklaring af den uopklarede drabssag.

Det samme sker for tiden i en anden dansk drabssag - nemlig i sagen om drabet på teenageren Emilie Meng.

Her sidder op mod ti topefterforskere og kulegraver sagen på ny - noget som kom i stand efter at familien til Emilie Meng og familiens bistandsadvokat havde været til møde med justitsminister Søren Pape Poulsen.

I Emilie Meng-sagen er det anden gang, at efterforskere udefra gennemgår drabssagen med nye øje.

De bedste efterforskere

Den fornyede gennemgang af sagen om drabet på Louise Borglit kommer på initiativ fra politiet selv, fortæller Peter Malmose fra Københavns Vestegns Politi.

- Vi har drøftet det i løbet af foråret og planlagt det konkret over sommeren, hvor vi også fandt de bedste efterforskere til at stå for arbejdet, siger han.

For en måned siden fik den nye efterforskningsgruppe adgang til sagen.

- De sidder i politikredsen, men ikke i efterforskningsafdelingen, fortæller Peter Malmose.

Det sker for at sikre, at de nye efterforskere ikke bliver påvirket af de efterforskere, som har siddet med sagen hele tiden. Gruppen kan bede om alle oplysninger fra de efterforskere, som kender sagen, fortæller vicepolitiinspektøren.

Det er første gang, at den uopklarede drabssag bliver endevendt på denne måde, men vicepolitiinspektøren understreger, at politikredsen tidligere har talt med andre for at få andre øjne på sagen.

Louise Borglit var gravid i syvende måned, da hun blev dræbt i Elverparken i Herlev den 4. november 2016 omkring klokken 19.

Her var hun ude at lufte sin søsters hund.

Sagen kort

  • 32-årige Louise Borglit blev dræbt af flere knivstik den 4. november 2016 omkring klokken 19 i Elverparken, Herlev.

  • Hun gik tur i parken for at lufte sin søsters hund, en gylden golden retriever, og var iført olivengrønt regntøj og blå gummistøvler. Hun var synligt gravid.

  • Politiet har siden efterlyst vidner, der var i parken samme aften.

  • Et vidne havde set en tynd mand på omkring 28-30 år, iført sort tøj, som løb væk fra parken.

  • Drabet fik politiet til at øge patruljeringen ved Elverparken for at skabe tryghed.

  • Politiet og Forsvaret søgte efter gerningsvåbnet i kloakken, buskadset og i den , som ligger i parken.

  • Tre måneder efter drabet blev der udlovet en dusør på 84.000 kroner for oplysninger, der kunne føre til gerningsmanden.

  • Et år efter drabet offentliggjorde politiet en videosekvens med en mand, der var i Elverparken den pågældende aften. Politiet bad igen folk om at henvende sig, hvis de kendte til sagen.

Facebook
Twitter