Ericsson om samarbejdet med TDC: Planen er 5G i hele Danmark i 2020

Ericsson vil modernisere hele den nuværende digitale infrastruktur i Danmark.

Jenny Lindkvist, chef for Ericsson i Nord- og Centraleuropa, er stolt over samarbejdet med TDC.

Det blev svenske Ericsson, der vandt udbuddet og skal være hovedleverandør af mobilnetværket 5G i Danmark.

Dermed blev det ikke, som forventet, kinesiske Huawei, der løb med opgaven.

- Vi er selvfølgelig ekstremt stolte af at være TDC's partner igen og være med til at udrulle 5G i Danmark, siger Jenny Lindkvist, som er Ericssons chef for Nord- og Centraleuropa.

5G-netværket skal over de kommende år erstatte det nuværende 4G-netværk med kraftigere og hurtigere trådløse forbindelser i hele landet.

Hun mener selv, at Ericsson vandt udbuddet, fordi de kan tilbyde en "unik" løsning til at håndtere service, drift af nettet og samtidig er teknologiledende indenfor 5G.

- Det har været helt centralt for TDC, som har en meget ambitiøs plan om, at der skal være

5G dækning i hele landet i 2020, siger Jenny Lindkvist.

Alt Huawei-udstyr skal væk

Men Ericsson har også planer om en modernisering af hele den eksisterende digitale infrastrutur.

- Der er mange ting i aftalen. En af dem er en modernisering af netværket, så alt Huawei-udstyr vil blive erstattet med udstyr fra Ericsson, siger Jenny Lindkvist.

I slutningen af 2020 vil der ikke længere være spor af den kinesiske gigants knap seks år på det danske marked, hvor Huawei primært har stået for at udrulle 4G-netværket, forklarer Jenny Lindkvist.

Fravalget fra Huawei har fået flere analytikere til at forudse blandt andet forsinkelser. Men Jenny Lindkvist forsikrer, at der ikke er grund til bekymring.

- Vi er markedsledende på 5G. Siden 2015 har vi sat tre millioner 5G-radiosendere op (på verdensplan, red.), som står klar. Så der kommer ingen forsinkelser i 5G-udrulningen.

- Vi er ekstremt forpligtede overfor Danmark, siger hun og understreger, at selv om Ericsson skulle få andre opgaver rundt om i verden, vil de fortsat prioritere Danmark.

Frygt for kinesisk spionage

Beslutningen om fremtidens mobilnetværk i Danmark kommer efter omfattende offentlig debat om sikkerhedsrisikoen ved at lade et kinesisk selskab stå for kritisk infrastruktur herhjemme.

Både Australien, USA og New Zealand har valgt at opgive samarbejdet med det kinesiske selskab af frygt for blandt andet spionage.

Men den politiske diskussion ønsker Jenny Lindkvist ikke at deltage i.

- Vi holder os væk fra den politiske agenda og holder os til det, vi kan. Teknologisk udvikling, siger hun.

Huawei ønsker ikke at stille op til interview, men skriver i en mail til DR Nyheder:

- Vi er skuffede over at høre om resultaterne af TDC's udbudsevaluering. Huawei har arbejdet tæt sammen med TDC i mere end 12 år og har leveret innovative og pålidelige produkter.

- Vi respekterer TDC's beslutning og vil i mellemtiden fortsætte med at give TDC en førsteklasses service og ser frem til at samarbejde om andre projekter i fremtiden, skriver de.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk