Tema Eva Kjer Hansen-sagen

Esben Lunde beklager Facebook-sviner

Miljø- og fødevareministeren beklager nu tonen i et Facebook-opslag møntet på Radikale Venstres Ida Auken.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen tog det ilde op, da Ida Auken sagde til tv-avisen, at han er ligeglad med miljøet. (Foto: TONY BRØCHNER © Scanpix)

- Måske var tonen en anelse for hård i mit opslag i aftes - det vil jeg gerne beklage.

Sådan skriver Miljø- og fødevareminister Esben Lunde på sin Facebook-side.

Beklagelsen kommer efter, han i går aftes reagerede stærkt på et indslag i tv-avisen, hvor De Radikales Ida Auken beskyldte Esben Lunde for at være ligeglad med miljøet.

Måske var tonen en anelse for hård i mit opslag i aftes - det vil jeg gerne beklage. Men jeg blev stærkt forundret over...

Posted by Esben Lunde Larsen on Sunday, March 6, 2016
Eva Kjer Hansen-sagen

Eva Kjer Hansen måtte trække sig som fødevare- og miljøminister, efter at de konservative havde udtrykt mistillid til hende, og der opstod en regeringskrise. Esben Lunde Larsen har nu overtaget ministerposten.

Gå til tema

Ida Aukens kommentar i tv-avisen faldt som en reaktion på, at Esben Lunde Larsen søndag afviste at gå videre med den tillægsaftale til landbrugspakken, som De Konservative har krævet.

Aftalen skulle kompensere for det ekstra kvælstofudslip, som landbrugspakken tillader.

- Det virker som om vi har fået en minister, der er om muligt endnu mere ligeglad med miljøet, og det ærgrer mig selvfølgelig rigtig meget, sagde Ida Auken i TV Avisen med henvisning til, at hun heller ikke var særlig begejstret for Lundes forgænger, Eva Kjer Hansen (V).

Se klippet med Ida Auken her:

Og den blev taget ilde op af manden, som kommentaren var målrettet til:

Sidder med smil på læben og glæder mig over, at Ida Aukens tid som miljørelevant politiker er omme... Ikke mindst, når...

Posted by Esben Lunde Larsen on Sunday, March 6, 2016

- Hvor er det skønt for dansk miljø- og fødevarepolitik, at endnu en Auken er kørt ud på et sidespor af vælgerne.Sådan...

Opslået af DR Nyheder på 6. marts 2016