Esben Lunde Larsen støtter S og DF: Vil have ulven bag hegn

Fødevare- og miljøministeren (V) vil samtidig kigge på definitionen ’problemulv’.

Hvis det står til Esben Lunde Larsen (V) skal det være slut med at ulven kan gå frit omkring i landet. (Foto: Lars Rasborg © Scanpix)

En lang række af Folketingets partier er på udkig efter måder at regulere ulve i Danmark på.

Senest har S og DF foreslået, at man indfanger ulvene og sætter dem fri i indhegnede internater i Danmark eller Tyskland.

Den idé er Fødevare- og miljøminister Esben Lunde Larsen helt med på, siger han til DR Nyheder.

- Jeg har allerede for flere dage siden holdt møde med Karina Due (DF), og vi har drøftet muligheden for at få sat hegn op om landets ulve. Det er et forslag, vi undersøger med fuldt gåpåmod.

Ministeren er ved at undersøge, om det kan lade sig gøre inden for lovens rammer eller om de skal ændres. Han foreslår, at ulvene kan gå indhegnet på statens egne arealer.

- Staten råder over 200.000 hektarer, så hvis det er muligt at lave en løsning, er det også muligt at finde et sted, siger han.

Problemulv

Dansk Folkeparti og Konservative har tidligere foreslået at skyde ulvene, for at komme problemerne med såret kvæg til livs. Det er dog ulovligt, da ulven er fredet og kun må aflives, hvis det er en såkaldt problemulv, som udgør en særlig trussel.

Og det er netop definitionen på en problemulv, Esben Lunde Larsen nu vil kaste et kritisk blik på.

- Vi kommer i løbet af et par uger med en ny definition på en problemulv, siger han, og forklarer at en ny definition af, hvad en problemulv er, skal gøre det lettere at regulere ulvene.

Selv om flere eksperter forsikrer om, at ulven ikke udgør en risiko for mennesker, vil Esben Lunde Larsen have dyret under strammere kontrol.

- Jeg synes, det er vigtigt at vi danskere kan være når vi færdes i naturen og kan holde får og kvæg. Det skal vi sikre og det betyder også, at vi skal have en stærkere reguleringsmekanisme af ulven.

Facebook
Twitter