Espe spiller hovedrolle i kæmpe politiaktion: Utroligt det kan ske i så lille en by

Politiet var talstærkt tilstede i den lille fynske by Espe i aftes. Nu er hundepatruljerne tilbage.

Politiet er igen i gang med efterforskning i Espe. (Foto: © Trine Rødkær, DR Nyheder)

20 kilometer i fugleflugt syd for Odense ligger byen Espe. Her bor en sjat på lidt over 500, og mange af dem kender hinanden.

Fredag aften var der dog en del over 500 i byen, da politiets store menneskejagt endte i byen. Svært bevæbnede betjente og hundepatruljer gik over markerne oplyst af blå blink, mens en drone hang i luften over dem.

Om eftermiddagen fløj et fly fra Forsvaret i cirkler over området, og rastepladsen Espeskov blev omdannet til en mobil kommandocentral, der blev både besøgt af ambulancer, akutbiler og politibiler.

Politiet var især interesserede i en gård på Lydinge Mølle Vej, hvor politiet nu er tilstede igen, fortæller DR Nyheders reporter Trine Rødkær.

- Her for et kvarters tid siden kom politiet med fem hunde og stod og snakkede nede ved gården, hvor vi blev bedt om at trække os væk. De havde en kort samling, hvor de pegede rundt - sandsynligvis for at planlægge efterforskningen. Og så sendte de hundene af sted.

Det er gården her ved Espe, der er centrum i politiets efterforskning. (Foto: © Trine Rødkær, DR Nyheder)

Bange for hvem?

Et stenkast fra gården bor Hansine Mortensen, der dog ikke opdagede, at hun var midt i en af historiens største politiaktioner.

- Der kom en veninde og skulle besøge mig, og da hun kom sagde hun, at jeg var omringet. Jeg havde ikke set nogen. Så måtte jeg hen og kigge ud vinduet, hvor jeg så en masse politibiler, fortæller hun.

Connie Askær Hansen bor også i Espe, og hun så også de blå blink og dronen, men hun vidste ikke, hvorfor politiet var der. Det ved hun stadig ikke.

- Jeg synes, det er okay, at de ikke melder noget ud, men der er en ting, jeg undrer mig over. De siger, at man ikke skal være nervøs eller bange, men lade være med at tage kontakt. Men hvem skal vi tage kontakt til? Man kan ikke være bange for noget, man ikke ved, hvad er, siger hun.

Lidt spændende

Og der skal mere end en menneskejagt til at skræmme de to fynboer.

- Der var ingen løs, der kunne finde på at skyde os. Men det er utroligt, det kan ske i så lille en by. Men hvorfor ikke Espe som Ringe og Odense, siger Hansine Mortensen.

Her dagen derpå ligner Espe da også sig selv - udover lidt hundepatruljer. Der bliver gjort klar til fest i forsamlingshuset ligesom så mange andre lørdage.

Men det kan da være lidt spændende, siger Connie Askær Hansen, der er blevet ringet op af flere familiemedlemmer.

- En niece ringede og spurgte, om jeg var kommet noget til. Men hvad skulle jeg komme til? De har ikke arresteret mig, siger hun.

Og mens medier og eksperter undrer sig over, at der ikke kommer flere oplysninger fra politiet, så synes Connie Askær Hansen, at det er fint, politiet holder kortene tæt på kroppen, så de kan få noget arbejdsro.

- Man får vel et eller andet at vide op af dagen. Måske, siger hun.