Esport-elever: Samarbejde mellem FCK og Nordisk Film er stort

På Campus Vejle Sportscollege er de begejstrede for det nyoprettede Counter-Strike hold.

105 elever går på den særlige linje med esport på Campus Vejle Sportscollege. (Foto: JEAN-PAUL PELISSIER © Scanpix)

Fodboldklubben FC København og Nordisk Film meddelte i dag, at de har investeret i at oprette et professionelt Counter-Strike GO-hold, som kommer til at bære navnet North.

Og samarbejdet vækker stor begejstring på Campus Vejle Sportscollege, blandt andet hos Mads Lauridsen, som til dagligt går i 1.g på skolens linje med esport.

- Det er selvfølgelig stort, at de starter noget sammen. Det sætter nok skub i tingene. Mon ikke nogle andre klubber sidder med samme tanker, siger Mads Lauridsen og tilføjer, at han håber, at den nye esportsklub vil forbedre hans egne chancer for at kunne spille professionelt en dag.

Betyder større vækst

Den nye aftale mellem FC København og Nordisk Film kommer formentlig også til at betyde, at markedet generelt vil opleve en vækst. Og det er godt for eleverne på esports-linjen på Campus Vejle Sportscollege, lyder det fra uddannelsesleder Ruben Krog.

- Det er jo et marked, som vokser kolossalt i øjeblikket. Mine unge spillere har dannet sådan en rugekasse for alle de store klubber, som de kan hapse af, og den rugekasse vil kun blive mere interessant, jo større interesse der er, siger han.

Selve uddannelsen består af en HHX, højere handelseksamen, hvor eleverne får almindelig undervisning, som man ville få det på andre HHX-linjer.

På Campus Vejle Sportscollege sørger skolen blot for at gøre plads til, at eleverne kan udvikle deres kompetencer inden for den esport, de elsker at dyrke, for det meste Counter-Strike og Leagues of Legends. Dét bliver de trænet i to gange om ugen.

- Vores primære opgave er dog at give dem en gymnasial uddannelse sådan, at de kan læse videre på universitetet bagefter, siger Ruben Krog.

Fysisk træning hver dag

Mange vil måske tro, at man som elev på Campus Vejle Sportscollege er inaktiv hele dagen, fordi man spiller computer. Men sådan hænger det ikke helt sammen, fortæller Mads Lauridsen.

- Det er faktisk ret hårdt at spille computer i otte timer om dagen, så styrketræning og fysisk træning er vigtigt, for ellers kan du ikke holde det ud. Det er noget, der bliver sat fokus på her på skolen, og det er jeg rigtig glad for, siger han.

Hver morgen er der morgenløb for eleverne, og to gange om ugen er der eftermiddagstræning i fitnesscenter, fortæller Ruben Krog.

- Så de ikke får museskader og siddeskader. Vi giver dem desuden den rigtige kost og kostvejledning, siger uddannelseslederen.

Han understeger, at spillerne også modtager mentaltræning af en sportspsykolog.

- Mange har været vant til at sidde ved en computer med høretelefoner på, så det der med at socialisere er ikke deres spidskompetence. Men det giver vi dem også, siger han.