Ét-årig pige døde af dehydrering

En blot ét år gammel pige døde af dehydrering, da hun blev efterladt i en bil i Lyngby. Pigens far blev her til aften løsladt af politiet.

En kun ét-årig gammel pige blev i dag efterladt i en bil ved sin fars arbejdsplads i Lyngby.

Pigen blev senere fundet død, og politiet satte straks en meget grundig undersøgelse i gang.

Den retsmedicinske undersøgelse viste her til aften, at pigen tilsyneladende døde af dehydrering, fordi hun opholdt sig i en varm og tillukket bil, oplyser lederen af efterforskningen ved Nordsjællands Politi, Flemming Poulsen.

Glemt at aflevere

- Faren glemte tilsyneladende at aflevere barnet i en institution i morges, og han kørte videre på arbejde ved nitiden, siger, Flemming Poulsen.

Manden skulle aflevere begge sine døtre på ét og tre år her til morgen. Den tre-årige blev afleveret i børnehaven.

Men den yngste datter kom ikke hen til sin dagplejer, men blev derimod siddende i barnestolen i bilen, mens faren tog på arbejde.

Alarmen om den lille livløse pige indløb til 112 klokken 15.42 i dag, en ambulance blev straks sendt af sted, og også politiet kom frem til den virksomhed, hvor faren arbejder.

Var ikke i institutionen

Tragedien blev opdaget, da moren i eftermiddag kom til institutionen for at hente pigen, som altså ikke var der.

- Vi laver en total undersøgelse af alle forhold, og i morgen afholdes retslægeligt ligsyn, siger vicepolitiinspektør Flemming Poulsen.

Faren, der er 29 år, blev anholdt, mistænkt for at være årsag til dødsfaldet. Han blev senere på aftenen løsladt og overgivet til krisepsykologer på Rigshospitalet.

- Vi kan ikke bare løslade ham uden at sikre os, at han får hjælp. Han har det ikke godt, siger Flemming Poulsen.Lignende tilfælde i BelgienEt lignende dødsfald fandt sted i den Belgiske by Haasrode for en uge siden. Her døde en elleve måneder gammel baby som følge af dehydrering og varme.

Babyens far havde glemt at aflevere babyen i vuggestuen. Han kørte i stedet direkte til arbejdet i Haasrode, hvor han parkerede sin bil og gik ind på arbejdet.

Bilen, hvor barnet døde, bugseres væk