EU-tæsk til dansk udlændingepolitik

EU-Kommissionen underkender store dele af udlændingeaftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

På torsdag ventes EU-Kommissionen endnu en gang at spænde ben for regeringens bestræbelser på at fastholde den stramme danske udlændingepolitik.

Her vil Kommissionen vedtage, hvordan opholdsdirektivet og de mange EF-domme omkring den skal fortolkes.

Ugebrevet Mandag Morgen har læst et udkast til dokumentet, og det er dårligt nyt for regeringen.

Udlændingeaftalen er i strid med EU-retten

EU-Kommissionen gør det klart, at der ikke må foretages systematiske tjek af dem, der bliver familiesammenført efter EU-reglerne. Det betyder, at udlændingeaftalen, som regeringen indgik med Dansk Folkeparti i september sidste år, er i soleklar modstrid med EU-retten.

Messerschmidt ryster på hovedet

Regeringen og Dansk Folkeparti vil ikke acceptere beslutningen fra EU-Kommissionen:

- Vi vil selvfølgelig sørge for at få ændret det politisk i Ministerrådet og Europa-Parlamentet. Der er kommet helt nyt borgerligt-liberalt flertal i EU-Parlamentet, så derfor tror vi, det bliver markant nemmere at ændre det her i EU, siger Michael Aastrup Jensen, EU-ordfører hos Venstre, til TV AVISEN.

- Jeg ryster på hovedet. Det er embedsfolk i Kommissionen, der har fulgt deres eget ønske om, at EU skal bestemme hele vores EU-politik, siger Morten Messerschmidt, medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, til TV AVISEN.

Morten Østergaard, næstformand i Det Radikale Venstre, er derimod positiv over for EU-Kommissionens udmelding:

- Man er nødt til at administrere efter den måde, Kommissionen udlægger det på, og det betyder, at man er nødt til at lave de forhold om og give en bedre service til de danskere, der har en udenlandsk ægtefælle og opgive den chikaneagtige kontrol, siger Morten Østergaard til TV AVISEN.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter