Evakueret lemviger: Vandet er lige rykket helt op til hoveddøren

Det er lidt træls, siger Ann Rahbek Christensen, efter at hun, og flere andre beboere i Lemvig, er blevet evakueret fra deres hjem.

Vandet stiger i Lemvigs gader.

Og holder DMI's prognose stik, så ventes vandstanden i dele af Limfjorden at blive rekordhøj - mindst 182 centimeter over daglig vande i den nordjyske by.

På Fjordvænget, der ligger ud til Limfjorden, er vandet også kommet uhyggeligt tæt på, fortæller Ann Rahbek Christensen, som nu har evakueret sig selv, kæresten og sin dreng på 7 måneder.

- Da klokken var fem i morges, var der hverken vand på vejen eller foran vores hus, men halvanden time senere gik vandet helt ud i baghaven. Vi plejer at have tre trin op til hoveddøren, nu har vi et tilbage, siger hun.

Fascinerende og voldsomt irriterende

Det er kun et år siden, at Ann Rahbek Christensens hus sidst var oversvømmet. Dengang gik der et halvt år, før familien igen kom på plads. Denne gang er hun bedre forberedt.

- Vi har sat ting op på hylder - sko, støvsuger, mekanik og så videre - og så har vi prøvet at redde møblerne ved at sætte dem op på 1. salen. Men det skulle jo gå hurtigt. Normalt har vi 20 - 30 skridt ud til vandet, men nu skal vi ikke bruge mere end 10 for at stå i fjorden, siger hun.

Politiet har hele morgenen evakueret beboerne i området Tannebækvej, Fjordvænget, Fjordlystvej og Rønbjerghage, som alle ligger ud til Limfjorden.

- Det er fascinerende på én måde, men også voldsomt irriterende på en anden. Jeg kan i hvert fald sige, at man bliver glad for sine røde huntergummistøvler, siger Ann Rahbek Christensen.

Kræver vaders at komme hjem

Ifølge vicepolitikommissær Allan Riis har mindst 50 personer bedt om hjælp fra kommunen og beredskabet. Mange er evakueret til den lokale Lemtorp Skole, men Ann Rahbek Christensen har valgt at rykke familien hjem til sine forældre, som - heldigvis, siger hun - bor på en bakketop i Lemvig.

Hun håber, at familien kan flytte ind igen i løbet af et par dage, men erfaringerne med stormen Bodil gør, at det langt fra er sikkert.

- Lige nu kræver det vaders, hvis man skal hen til vores hus - og vandet er ikke engang trængt op til stueplan. Gør det det, så tror jeg, der kan gå lang tid, før vi kan flytte ind igen. Det vil være træls, siger hun.

Vandstanden i Lemvig forventes at toppe omkring kl. 10.30, meddeler DMI, og ifølge prognoserne vil den begynde at falde igen ved 12-tiden.

Har du billeder eller video af stormen, så send gerne dit materiale til sms til 1212 eller mail til 1212@dr.dk. OBS: Husk at overholde myndighedernes anvisninger og pas på dig selv!