Evakueret: Vi blev banket op, mens vi sov

Flere familier i Fredericia måtte pakke børn og husdyr ned og forlade deres hjem på grund af eksplosionsfaren.

Nanna Hansen og Nick Pedersen har overskud til at smile, selvom de lige er blevet evakueret med deres børn på et og tre år. (Foto: Rasmus Poulsen Larsen © DR Nyheder)

Nanna Hansen og Nick Pedersen lå og sov med to små børn og hund i deres hjem i Fredericia, da de pludseligt blev vækket midt om natten, fordi de skulle evakueres på grund af eksplosionsfare.

- Vi lå og sov og havde godt set i fjernsynet, at det her var sket alt det her på havnen. Men så blev vi banket op, og brandfolkene stod og bankede på. Vi skulle pakke vores børn og vores hund og så af sted, fortæller Nanna Hansen, som DR Nyheder møder ude foran Fredericia Idrætscenter.

Se optagelser af branden fra i nat:

Her er adskillige borgere blevet bedt om at møde op, da politiet frygter, at deres hjem kan blive ramt af en eksplosion, hvis en brand i en tank med palmeolie udvikler sig yderligere.

Selv om familien står med to små børn på et og tre år, er der overskud til at smile.

- Det foregik helt roligt, og det var egentlig lidt hyggeligt at mødes med de andre på vejen. Vi ved jo godt, at vi har fri i morgen, for vi kan jo ikke sende børnene af sted i morgen tidlig, siger Nanna Hansen.

Hendes kæreste nikker.

- Der er ikke så meget at gøre ved det. Vi kører ud til Nannas mor og sover, siger Nick Pedersen.