F-16 fly brød gennem lydmuren over Fyn

Fynboerne fik sig noget af en forskrækkelse, da et F-16 fly gik gennem lydmuren og sendte høje brag over Fyn. Folk frygtede, at det var terror, oplyser politet i Odense.

Dansk F-16 fly, som det, der i dag skabte voldsomme brag over Fyn. (© DR)

En serie af høje brag gik i dag over Fyn, og skræmte rigtig mange fynboer. Politiet blev kimet ned, af folk, der frygtede det værste.

Men det var blot et F-16 fly fra Flyvevåbnet, der brød gennem lydmuren i forbindelse med en luftforsvarsøvelse.

1300 kilometer i timen

- Vi gennemførte en øvelse, der involverede 16 fly. Øvelsen gik ud på at flyve op til et andet fly og afgøre, om der var tale om en ven eller en fjende, udtaler Major Brian Brøgger til DR Nyheder.

Det var i forbindelse med denne identifikationsøvelse, at hastigheden accelererede så voldsomt at lydmuren blev brudt.

- Når vi er oppe i 10 kilometers højde, er det er ikke normalt, at braget breder sig så voldsomt. Det er særlige forhold i vejret, der gør, at det var anderledes i dag.

F-16 flyet nåede i dag op på cirka 1300 kilometer i timen, vurderer Major Brian Brøgger.

Telefonstorm hos politiet

- Folk var bange og frygtede, at de høje brag havde forbindelse til det, der skete i Odense i går. Det forklarer vagthavende ved Odense Politi Allan Rasmussen, og henviser til anholdelserne af ni terrormistænkte i Odense.

Politiet i Odense har siden middagstid haft rigtig travlt med at besvare opkald fra bekymrede fynboer.

- Der er utrolig mange, der har haft ringet. Jeg har selv talt med omkring 50, men dertil kommer dem, der har ringet til 112, og de, som ikke er kommet igennem, oplyser Allan Rasmussen til DR Nyheder.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk