Få børnelokkere på nettet dømmes

Mange børn og unge bliver udsat for sexlokkeri på nettet, men kun 13 netbørnelokkere er mellem 2006 og 2009 blevet dømt

En raport fra Rigspolitiet viser, at 25 er sigtet for sexlokkeri på nettet. Kun 13 er dømt, mens fire har fået en bøde.

Selv om mange børn og unge ofte forulempes af lumre børnelokkere på internettet, er det blot lykkedes politiet at få skovlen under 13 personer i 2006-2009.

Det viser den første rapport fra Rigspolitiet om omfanget af netbørnelokkeri, også kaldet grooming.

Ifølge rapporten modtog politiet fra 2006 til 2009 i alt 92 henvendelser om grooming. Det førte til en sigtelse mod 25 personer, og af dem er 13 dømt og yderligere fire har fået en bøde.

Fornuftig start

- Langt hen ad vejen ser vi jo kun toppen af isbjerget. Den boldgade, som de her lokkere opererer på, er så enormt stor, at vi ikke kan være alle steder, siger chefen for Rigspolitiets Kriminaltekniske Enhed, Jørn Gravesen.

Han mener dog, at de 13 domfældelser er "en fornuftig start" i jagten på børnelokkerne.

- Vi har fået en langt mere proaktiv tilgang til efterforskningen af denne type sager. Nu går vi selv ind og afpatruljerer chatrum i stedet for at sidde og vente på en anmeldelse, siger Jørn Gravesen.

Ønsker falske profiler

Stod det til organisationen Red Barnet ville politiet få lov til at gå endnu længere i jagten på børnekrænkere.

- Vi synes, det ville være rigtig godt, hvis politiet fik lov til at oprette falske profiler for på den måde få fat i flere krænkere, siger psykolog Kuno Sørensen fra Red Barnet.

- Jeg er sikker på, at politiet kunne fange mange personer på den måde. Og alene bevidstheden om, at politiet har profiler liggende rundt omkring på nettet, ville måske også afskrække nogen fra at lokke børn til sex, siger Kuno Sørensen.

Tilbydes gaver for sex

Ifølge en stor undersøgelse fra Red Barnet har otte procent af pigerne i folkeskolens 8.- og 9.-klasser prøvet at blive tilbudt gaver for sex af ukendte personer på internettet.

Dobbelt så mange har modtaget opfordringer til sex og følt sig krænket af det, viser undersøgelsen.

Facebook
Twitter