studiebøgerne gratis på nettet

Studerende har nu mulighed for at finde deres dyre studiebøger gratis på nettet. Sidste år blev 250.000 bøger hentet helt gratis.

Studerende har nu mulighed for at finde deres dyre studiebøger gratis på nettet. (Foto: Lusi © Stock.xchng)

Det kan være en dyr fornøjelse at læse lektier på universitet. Men nu kan de studerende downloade deres dyre studiebøger gratis på internettet.

- Det er nærmest en hel måneds su, der skal trækkes ud af budgettet, når man skal købe bøger, siger Maja Nyvold til P3 Nyhederne.

250.000 downloades i 2008

Hun studerer HA Psykologi på CBS, og går ofte ind på forlaget Ventus.dk. Her kan man downloade omkring 400 studiebøger på dansk, helt gratis. De fleste af bøgerne er rettet mod studerende på handelshøjskoler og universiteter.

Forlaget startede tilbage i 2005, og det første år var der omkring 50.000 downloades. I 2008 var det tal steget til over 250.000.

Bøgerne er blandt andet skrevet af anerkendte undervisere, der bliver betalt af forlaget. Mens Ventus.dk får sine indtægter gennem firmaer, som reklamerer på cirka hver tredje side i bøgerne.

- Det er virksomheder, der gerne vil i kontakt med de studerende, forklarer medejer af forlaget Kristian Buus til P3 Nyhederne.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk