Facebook-boom: Danskerne deler en milliard billeder om året

Hver eneste dansk facebook-bruger deler et billede om dagen. Det giver mere end en milliard billeder om året.

Vi bruger primært Facebook til at dele billeder med hinanden, viser nye tal. Hver måned deler hver dansk facebookbruger således 30 billeder. Det bliver over én milliard billeder om året. (© Scanpix)

Har du en facebookprofil? Så har du formentlig delt et billede på din profil i dag.

I gennemsnit deler alle danskere med en facebookprofil nemlig et billede om dagen på deres profil.

Facebook-Danmark deler en milliard billeder om året

I alt bliver det til mere end én milliard uploadede billeder på Facebook om året fra danskere alene, viser en analyse fra onlinebureauerne Komfo og Atcore, der er certificerede partnere hos Facebook og derfor har fået adgang til Facebooks egne tal.

De viser, at danskerne i maj 2013 delte 94 mio. billeder med hinanden på Facebook, hvilket svarer til 30 per bruger om måneden - og altså giver 1,128 mia. billeder i alt om året.

- Vi har altid haft lyst til at dele billeder på Facebook, men det er først i de senere år, at vi har fået mobiltelefoner, der kan tage bedre billeder og apps, der kan gøre dem attraktive at se på, siger Mikael Lemberg, annoncechef i Komfo.

Vi deler billeder af vores hverdag

For det meste er billederne vi deler små snapshots af vores hverdag.

- Det er her og nu-billeder, som skal fortælle, hvad jeg laver lige nu, hvem jeg er sammen med og hvor jeg er henne, siger Mikael Lemberg.

I det hele taget elsker danskerne Facebook. Mere end 3 mio. danskere har en facebookprofil, hvilket svarer til at 57 procent af landets befolkning jævnligt logger på det sociale medie.

Deler flere billeder end ord

Mens danskernes således er vilde med at dele billeder på Facebook, er vi mere forbeholdne med at skrive opdateringer på vores facebookprofil.

I gennemsnit skriver hver dansk facebookbruger således kun to opdateringer i løbet af en måned, hvor det i samme periode bliver til 30 billeder. Altså uploader vi 15 gange så mange billeder som vi laver rene facebookopdateringer.

- Billeder er blevet utrolig populære på alle sociale medier. Man sagde engang, at et billede er lig med 1.000 ord. Nu kan man i hvert fald se, at det er lig med 15 opdateringer, siger Mikael Lemberg.

Over 250 mia. billeder på Facebook

For nylig offentliggjorde Facebook sine globale tal for billeder på det sociale medie, der afslørede, at facebook i alt har 250 milliarder billeder på deres server.

Mange frygter da også, at facebook vil slå mønt af folks private billeder, men den frygt er som udgangspunkt ikke begrundet, mener Mikael Lemberg.

- Når de bliver uploadet til Facebook, havner de på en server oppe i Nordsverige et sted. Og der ligger de så indtil du sletter dem igen. Og der lover Facebook i deres retningslinjer, at de også sletter dem fra deres server, når du sletter dine, siger han.

Så man kan være nogenlunde tryg ved, at uploade sine familiebilleder på Facebook.

- Ja, i hvert fald i det omfang, at man tror på, hvad facebook lover, siger Mikael Lemberg.