Facebook-opdateringer med selvmordstanker bliver nærlæst af Facebook

Et specialtrænet team skal fremover scanne Facebook-opdateringer igennem for at forhindre selvmord blandt det sociale medies brugere.

Facebook vil nu forhindre selvmord ved at tage direkte kontakt til brugerne (Foto: © Scanpix, Scanpix)

Facebook-opdateringer med et snert af selvmordstanker vil i fremtiden blive læst en ekstra gang igennem.

Det sociale medie har i hvert fald offentliggjort et nyt samarbejde med "The National Suicide Prevention Lifeline" (en amerikansk pendant til det danske livslinien, red.).

Ved hjælp af et specialtrænet team vil Facebook dermed i fremtiden gennemgå brugernes posts og opdateringer, skulle disse vise tegn på selvmordstanker.

Og skulle der blive behov for det, vil Facebook derefter henvise de selvmordstruede brugere til organisationer, hvor de kan søge hjælp.

Vil sende beskeder til brugerne

Helt konkret vil det i Facebooks nye funktion være muligt for brugerne at rapportere opdateringer, som giver udtryk for selvmordstanker.

Når det sociale medie modtager en sådan rapport, vil det ved hjælp af små beskeder tage kontakt til den bruger, som har givet udtryk for tanker om selvmord.

En besked kunne ifølge gruppen Facebook Safety lyde således:

- Hej Gerald, en ven mener, at du muligvis gennemgår en svær tid i øjeblikket og har bedt os om at kigge din seneste opdatering igennem.

Facebooks nyeste funktion vil i første omgang blive tilgængelig i USA, men det sociale medie ser allerede nu på muligheden for også at gøre funktionen mulig i andre lande.