Facebook til DR Nyheder: - Vi har ikke truffet en endelig beslutning endnu

Facebook bekræfter interesse i at lave datacenter i Odense, men ingen beslutning er taget endnu.

- Vi har ikke truffet nogen endelig beslutning om at komme til Danmark, skriver Facebooks kommunikationsansvarlige i Norden, Peter Münster, i en sms til DR Nyheder REUTERS/Eric Gaillard (Foto: © Eric Gaillard, Scanpix)

Det amerikanske selskab Facebook er på vej med et gigantisk datacenter, der skal ligge syd for Odense, skriver Fyens Stiftstidende søndag aften.

Men Facebook selv siger, at der ikke er truffet en endelig beslutning om milliardinvesteringen i Odense endnu. Det skriver Facebooks kommunikationsansvarlige i Norden, Peter Münster, i en sms til DR Nyheder.

- Vi har ikke truffet nogen endelig beslutning om at komme til Danmark. Det tager år at klargøre området til et nyt datacenter, og på grund af den lange optakt, evaluerer vi altid potentielle nye lokationer, når vi udvidelser vores globale infrastruktur. Ved at tænke fremad, kan vi agere hurtigt, når vi får brug for yderligere kapacitet. Men vi har ikke forpligtiget os til noget endnu, skriver han.

Ifølge Fyens Stiftstidendes oplysninger vil Facebook bygge tre store serverhaller og yderligere en række tilbygninger på i alt 184.000 kvadratmeter under tag i erhvervsområdet Tietgenbyen lige uden for Odense. Avisen fremlægger ikke konkrete tal for investeringen, men der skulle være tale om milliarder.

Avisen underbygger sine oplysninger med en søgning i danske og udenlandske selskabsregistre, som den har haft adgang til. Registrene gør det muligt at følge virksomhedens tråde fra Odense til København og videre til Dublin og derfra til Facebooks hovedkvarter i Californien, USA.

Avisen har også fundet den officielle VVM-anmeldelse af byggeriet, som er udarbejdet af rådgivningsfirmaet Cowi.

Hvis Facebook vælger at anlægge datacenteret i Odense, er det blot tredje datacenter, Facebook vil opføre uden for USA.