Faderhuset afgør nedrivning af Ungdomshuset i dag

Ejeren af Jagtvej 69, frikirken Faderhuset, forventer, at man allerede i løbet af i dag kan komme ind bygningen og vurdere, om ejendommen skal rives ned.

Faderhusets leder, Ruth Evensen, regner dog ikke selv med at skulle ind i Ungdomshuset på Jagtvej i dag. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

Ejeren af Jagtvej 69, frikirken Faderhuset, forventer, at man allerede i løbet af i dag kan komme ind bygningen og vurdere, om ejendommen skal rives ned.

Lederen af Faderhuset Ruth Evensen forventer nemlig at få adgang til huset hurtigt.

- Og så skal vi ind og inspicere for at se, hvad der er der inde, og det, regner vi med, sker i dag, siger Ruth Evensen.

Tilladelse fra kommunen

Hun vil blive ledsaget af en byggeekspert, der skal vurdere, om huset kan bygges om, eller om det skal rives ned.

- Det vil vi finde ud af i løbet af i dag, vil jeg håbe, siger Ruth Evensen.

Faderhuset har tidligere fået grønt lys af Københavns Kommune til at nedrive Ungdomshuset.

Faderhuset
  • Faderhuset blev oprettet i 1990 af ægteparret Ruth og Knut Evensen, der begge kom fra frikirken Kristent Center.
  • Ledes af fem personer, heriblandt ægteparret Evensen, deres søn og en kusine.
  • Følger en amerikanskpræget såkaldt "vinder-kristendom", hvor ens tro sikrer Helligåndens nærvær med lykke, sundhed og materiel velstand til følge. Depression, sygdom og nederlag ses derimod som udslag af dæmoners virke og mangel på tro.
  • Tiltrækker især unge mennesker pga. sin radikale forkyndelse. Bl.a. kristen rockmusik og gudstjenester med dans og ekstase.
  • Ønsker at efterligne de første kristne og lever sammen i bofællesskaber.
  • Ejer 2-3 bofællesskaber, bl.a. Faderhusets kollektiv i en stor villa i Hellerup.
  • Ifølge Ruth Evensen har Faderhuset ca. 120 medlemmer. Andre taler om 30-40. I år 2000 forlod omkring 60 medlemmer frikirken i protest mod ledelsen.
  • Undervisningsministeriet lukker i 2006 Faderhusets skole, Samuelskolen i Rødovre, fordi undervisningen "ikke står mål med, hvad der kræves i folkeskolen".Kilde: Dialogcentret