Faderhuset fortsat i søgelyset

Lolland Kommune holder øje med aktiviteterne i Faderhuset efter beskyldninger om børnemishandling. Husets leder, Ruth Evensen, afviser.

Børne- og ungerådgivningen i Lolland Kommune holder øje med Ruth Evensen og Faderhuset efter beskyldninger om børnemishandling. Ruth Evensen afviser beskyldningerne, som hun i et brev til statsministeren betegner som en konspiration. (arkivfoto). (Foto: © Bax Lindhardt, Scanpix)

Selv om lederen af Faderhuset, Ruth Evensen, tilbageviser alle beskyldninger om børnemishandling i et brev til landets statsminister, risikerer hun stadig at få en sag på halsen. I Lolland Kommune holder man nemlig skarpt øje med, hvad der foregår på Bandholm Hotel på Nordlolland, hvor sekten holder til.

- Som myndighed skal vi sikre, at børnene i kommunen bliver behandlet ordentligt. Det kan vi gøre, hvis vi får konkrete henvendelser fra omverdenen. Det har vi fået fra Børns Vilkår og har ikke henlagt sagen, siger Lotte Christensen, sektorchef i børne- og ungerådgivningen, uden at ville gå nærmere ind i sagen.

Det lokale politi har ligeledes fokus på Faderhusets pædagogiske metoder, men har endnu ikke besluttet, om der indledes en egentlig efterforskning, oplyser politiet.

Bandt og piskede de små djævle

Tidligere medlemmer anmeldte forleden Faderhuset til politiet for blandt andet at have bundet og pisket en snes børn og udsat dem for djævleuddrivelser. Det fik Børns Vilkår til at kræve, at børnene bliver tvangsfjernet.

Også Ruth Evensens egen datter har tidligere i et åbent brev til statsminister Anders Fogh Rasmussen beskyldt sin mor og Faderhuset for at slå børn.

Mandag svarede Ruth Evensen så igen. Det skete i et fire sider langt brev til blandt andre statsministeren, hvor hun betegner anklagerne som en konspiration.