Fadervor på alle skoler, mener Haarder

Undervisningsminister Bertel Haarder opfordrer alle skoler til at indføre fadervor. Skoleledelserne må selv bestemme om elever skal fritages

Fadervor og salmer på alle skoler er en god ide, siger undervisningsminister Bertel Haarder

Undervisningsminister Bertel Haarder fra Venstre opfordrer kraftigt til, at alle skoler i Danmark indfører morgensamling med både fadervor og salmesang. - Det er en utrolig værdifuld del af vores kultur, som jeg synes, det vil være vanvittigt at forbyde.

Dermed giver Haarder sin støtte til de af landets skoler, der stadig beder fadervor, skriver Kristeligt Dagblad.

Undervisningsministeren ønsker ikke at tage stilling til en konkrete sag fra Nørre Nissum Skole, hvor en skoleleder afviser at fritage eleverne fra skolens morgensamling, hvori fadervor indgår.

Fritagelse bestemmes lokalt

Fornylig understregede Bertel Haarder i et brev til den ateistiske forening Humanistisk Samfund, at det - ifølge folkeskoleloven - er muligt at fritage elever for at skulle bede fadervor.

- Men jeg vil helst ikke tage stilling til den enkelte sag. Det må blive en drøftelse mellem forældre og skolebestyrelse. De må sammen finde ud af, om det er fritagelse nok, at eleven ikke behøver at folde hænderne, eller om det betyder, at eleven skal have lov til at gå udenfor, siger Bertel Haarder.

Ministeren mener, at ateister beskytter muslimer

Til gengæld vil ministeren gerne lange ud efter Humanistisk Samfund, som i øjeblikket forsøger at påvirke politikerne til at ændre loven om fadervor i folkeskolen.

- Jeg fornemmer, at ateisterne mener, de skal beskytte muslimerne mod fadervor og salmesang i de danske skoler. Men Humanistisk Samfund kæmper en misforstået kamp for de religiøse mindretal. Faktum er, at muslimerne er tættere på Bertel Haarder og Birthe Rønn Hornbech, end de er på ateisterne. Det er svært at finde muslimer, som har noget imod folk, der tror. Det er også derfor, vi ser så mange muslimer på de katolske skoler, fastslår undervisningsministeren.

Bertel Haarder tilføjer, at danske folkeskoler med fordel kan skele til netop de katolske privatskoler i Danmark.

- Jeg ser gerne at man som på de katolske skoler begynder at bede fadervor. Det er en vigtig del af vores kulturskat, siger han.

Hvad mener du om ministerens opfordring?

FacebookTwitter