Fædregruppe: Indvandrere dumper sessionsprøven med vilje

Forsvaret fremstiller indvandrernes høje dumpeprocent ved sessionsprøven som manglende evner. Men fædregruppen på Nørrebro siger, at de unge indvandrere dumper med vilje. Forsvarsakademiets chefpsykolog erkender, at det er en mulighed.

Det er ikke fordi, de ikke kan, men fordi de ikke vil, når ungemænd med indvandrerbaggrund dumper til session, mener fædregruppenpå Nørrebro.

class='nyhedercontentlink1'>Tiltesten

Sæthjernecellerne på prøve med opgaver lig dem, der stilles påsession.Test din intelligens

28 procent af dem dumper, fordi de ikke kan klareintelligensprøven, mens det samme kun sker for 7 procent af mændenemed dansk baggrund.

Men det sker kun, fordi de unge med indvandrerbaggrund ikkegider, siger formand for fædregruppen på Nørrebro, KhalidAlsubeihi.

- Langt de fleste, der ikke klarer testen, gør det faktisk medvilje, fordi de ikke ønsker en fremtid i militæret. Det erlavstatus, fordi det betyder lavere løn og bremser karrieren, sigerKhalid Alsubeihi til Radioavisen.

Modvilje mod forsvaret

I Forsvarets Rekruttering nikker chef Allan Dam genkendende tilindvandrernes modvilje mod forsvaret.

- Man kan se det på vores statistikker over de uddannelser, mankan søge, og på antallet af frivillige, der kommer ind iværnepligten. Det er muligt, det er fordi motivationen er mindre,siger han.

Forsvarsakademiets chefpsykolog, Stig Meincke, erkender i dag,at han faktisk ikke aner, om indvandrerdrengene lader sig dumpe medvilje til sessionens intelligenstest.

Facebook
Twitter