Fællesformand for HK Østjylland træder tilbage efter anklager om krænkende adfærd

Jesper Thorup fratræder frivilligt, efter anklagerne er blevet fremlagt for ham.

- I HK har vi nultolerance overfor seksuel chikane, lyder det i dag fra formand Anja C. Jensen på samme måde, som det gjorde tidligere på året, da sagen om Lizette Risgaard kom frem. Her ses Jesper Thorup ved 1.maj i 2016. Arkivfoto: Casper Holmenlund Christensen/Ritzau Scanpix

Jesper Thorup fratræder frivilligt posten som fællesformand for HK Østjylland efter anklager om krænkende adfærd.

Det oplyser HK Danmark i en pressemeddelelse.

I forbindelse med sagen om tidligere formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Lizette Risgaard, har HK modtaget flere henvendelser om, at fællesformand for HK Østjylland, Jesper Thorup, har udvist krænkende adfærd.

- I HK har vi nultolerance overfor seksuel chikane. Det betyder ikke, at man ikke må begå fejl, men hvis ens adfærd gør andre kede af det, utrygge eller krænker dem, så skal man ændre sin adfærd med det samme, man bliver bevidst om det, siger forbundsformand for HK, Anja C. Jensen i pressemeddelelsen, og tilføjer:

- HK arbejder for et trygt arbejdsmiljø. Det gælder selvfølgelig også hos os selv. HK er på godt og ondt en arbejdsplads, som alle andre, og derfor er jeg meget optaget af, at vi selv handler på samme måde, som vi forventer af arbejdsgiverne.

HK trak støtten til Lizette Risgaard

HK var det første store fagforbund i FH til at trække støtten til Lizette Risgaard, efter det i april kom frem, at hun havde udvist krænkende adfærd over for flere mænd i fagbevægelsen.

- Vi har tjekket op på vores moralske kompas og handlet derefter, sagde Anja C. Jensen til DR Nyheder i april, da forbundet trak deres støtte.

Jesper Thorups fratrædelse i dag sker frivilligt og har fulgt den proces, som HK's adfærdskodeks for politisk valgte tilskriver, lyder det i pressemeddelelsen.

- Vi har fået vores advokat til at gennemgå henvendelserne, og derefter har vi forelagt sagen for Jesper Thorup. Han har på denne baggrund frivilligt valgt at trække sig fra posten som fællesformand af hensyn til HK, siger Anja C. Jensen.

HK oplyser, at næstformand for HK Østjylland, Hans-Henrik Hansen, bliver fungerende fællesformand.