Fængsel opdager radikaliseret materiale på spilkonsoller

En "sikkerhedsbrist" lyder forklaringen fra Nyborg fængsel, hvor der er fundet radikaliseret materiale på fire spilkonsoller.

Spilkonsoller er konfiskeret i landets største fængsler efter afsløringen af en sikkerhedsbrist i Nyborg Fængsel. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Politiet og PET undersøger, hvordan radikaliseret materiale kunne ende på fire spilkonsoller i Nyborg fængsel.

Det fortæller Kriminalforsorgen om opdagelsen, der blev gjort i går.

- Der er desværre ingen tvivl om, at det er en sikkerhedsbrist fra vores side, og at vi ikke har været tilstrækkeligt opmærksomme på de risici, der er forbundet med Kriminalforsorgens spilkonsoller, lyder det fra Kriminalforsorgens direktør, Thorkild Fogde, i en pressemeddelelse.

Spilkonsoller bliver indsamlet

Efter gårsdagens opdagelse skal der kigges nærmere på konsollerne fra Nyborg fængsel.

- Nu undersøges det, hvor stort problemets omfang er, og hvad det konkret er for materiale, der måtte ligge på maskinerne. Samtidig skal vi selvfølgelig sikre, at det ikke kan ske igen, lyder det fra Thorkild Fogde.

I kølvandet på afsløringen har kriminalforsorgen indsamlet alle spilkonsoller i landets lukkede fængsler og de fire største arresthuse, lyder det i pressemeddelelsen fra Kriminalforsorgen.

De oplyser, at de indsatte i landets fængsler ikke må medbringe egen elektronik. I stedet kan de købe eller leje blandt andet spilkonsoller af Kriminalforsorgen.

Konsollerne er modificeret, så de ikke kan gå på internettet, "men det har altså alligevel været muligt for nogle indsatte at lægge radikaliseret materiale på konsollerne", lyder det i pressemeddelelsen.

Det har ikke været muligt fra DR at få en uddybning fra Kriminalforsorgen.