Fængselsbetjent tiltalt for indsmugling af mobiler ændrer forklaring

En 33-årig betjent nægter sig skyldig i at have indsmuglet 12 mobiltelefoner og spiritus til flere indsatte.

En tidligere fængselsbetjent i Vridsløselille er anklaget for at have smuglet 12 mobiltelefoner og spiritus ind i fængslet til de indsatte. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Fire mobiltelefoner blev købt af en nu tidligere fængselsbetjent i Elgiganten i Nykøbing Falster og senere fundet hos indsatte i Vridsløselille Statsfængsel. Men fængselsbetjenten nægter at have haft noget med indsmugling af mobiltelefoner at gøre.

- Jeg købte fire mobiltelefoner i den periode, men jeg husker ikke, hvorfor jeg har købt fire telefoner, siger den 33-årige tidligere fængselsbetjent i retten i Glostrup.

Han er tiltalt for at have indsmuglet 12 mobiltelefoner og spiritus til flere indsatte i en periode på et halvt år fra sommer 2014 og frem.

Anklager Steen Ulriksen læser i retten op fra en afhøringsrapport fra 2015, hvor den 33-årige tiltalte fængselsbetjent erkender at have indsmuglet fire telefoner. Den tiltalte forklarede dengang til politiet, at han ikke havde fået penge for at indsmugle telefonerne og kunne ikke nærmere gøre rede for, hvorfor han gjorde det.

I retten ændrer tiltalte forklaring og nægter i dag ethvert kendskab til telefonerne.

Mangler god forklaring

Kan du give mig en god forklaring på, hvorfor de fire telefoner, du har købt, er fundet hos indsatte i Vridsløselille?, spørger anklager Henrik Uhl Pedersen.

- Nej, det kan jeg ikke, svarer den tiltalte.

Overhovedet ikke?, spørger anklager Steen Ulriksen.

- Overhovedet ikke, svarer den tiltalte.

Er der en særlig grund til, at din hukommelse er blevet så dårlig? Du har ikke været udsat for et uheld, vil anklageren vide.

- Nej desværre, siger tiltalte, der var ansat som fængselsbetjent i Vridsløselille Statsfængsel fra 2005 til 2015.

I samme sag er to indsatte tiltalt for at have været i besiddelse af mobiltelefoner i fængslet. Den ene har i retten erkendt at være i besiddelse en af telefon. Den anden nægter sig skyldig.

Det er blot få uger siden, at justitsminister Søren Pind (V) fremlagde en større plan for at forhindre mobiltelefoner i de danske fængsler. Blandt de nye tiltag er særlige mobilhunde samt kropsscannere, som vi kender fra lufthavnen.