Fængselsbetjente har i gennemsnit 23 sygedage om året

Langtidssygefravær i Kriminalforsorgen bærer en stor del af skylden, lyder det fra personalechef.

- Vi oplever mere og mere vold. Vi mangler betjente. Vi bliver pålagt nye opgaver. I den situation er det ikke underligt, at personalet bliver slidt ned. Folk kan ikke holde til mere, siger Forbundsformand Kim Østerbye. (Foto: Martin Ballund © Scanpix)

Fængselsbetjente er syge 23 dage om året i gennemsnit, viser undersøgelse fra Fængselsforbundet.

Sygefraværet er på et år steget med tre dage i gennemsnit. Forbundsformand Kim Østerbye kæder det sammen med mere vold og for få betjente.

- Der er mange ting, som bevæger sig i den forkerte retning i Kriminalforsorgen i øjeblikket, lyder det fra Kim Østerbye.

- Vi oplever mere og mere vold. Vi mangler betjente. Vi bliver pålagt nye opgaver. I den situation er det ikke underligt, at personalet bliver slidt ned. Folk kan ikke holde til mere, siger han i en pressemeddelelse.

Ifølge Fængselsforbundet, som er fængselsbetjentenes fagforening, ligger det gennemsnitlige syge fravær blandt andre statsansatte på kun ni dage.

Forbundet oplyser, at der i de første otte måneder af 2016 har været 373 tilfælde af vold eller trusler rettet mod fængselspersonale. Det er 100 episoder mere end i samme periode året før.

Hos Kriminalforsorgen, som er fængselsbetjentenes arbejdsgiver, fortæller personalechef Marianne Fæster Nielsen, at det navnlig er langtidssygefraværet, der er skyld i det høje, samlede sygefravær.

- Vi kan se, at omkring 43 procent af det samlede sygefravær i Kriminalforsorgen kommer fra cirka 160 medarbejdere med et sygefravær på over 100 dage, siger hun til fagbladet Fængselsfunktionæren.

/ritzau/

Facebook
Twitter