Fængselsforbund: Topgangstere skal ikke sidde i små arresthuse

En ”topaktør” fra narkomiljøet blev forsøgt befriet tirsdag aften i Slagelse. Det kunne have været undgået, vurderer Fængselsforbundets formand.

Fængselsforbundets formand ønsker bedre sikkerhedsvurdering af de hårdkogte fanger i fængslerne. (Foto: Martin Ballund/Scanpix 2016) (Foto: Martin Ballund © Scanpix)

Indsatte med lange fængselsstraffe fra det professionelle miljø bør ikke afsone deres dom i et mindre arresthus.

Så klar lyder meldingen fra forbundsformand i Fængselsforbundet, Kim Østerbye, efter et befrielsesforsøg tirsdag aften ved Arresthuset i Slagelse. Forsøget blev dog spoleret, da det lykkedes Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi at anholde tre personer.

- Det her kunne have været undgået, hvis ikke man havde insisteret på at få placeret folk i de små arresthuse. Der skal ikke sidde folk, der har udsigt til meget lange fængselsstraffe fra det professionelle miljø, siger han til DR Nyheder.

Det var ifølge Kim Østerbye en ”topaktør” fra narkomiljøet, som den mislykkede aktion havde til formål at befri.

I stedet bør man ifølge Kim Østerbye placere for eksempel gangstere fra narkomiljøet i større og sikkerhedsmæssigt bedre arresthuse som Vester Fængsel, Køge Arrest eller Helsingør Arrest.

Kim Østerbye opfordrer derfor til, at man i Kriminalforsorgen og hos politiet bliver bedre til at sikkerhedsvurdere fanger, som man ved, er fra det professionelle miljø og med lange fængselsstraffe i vente.

Hos Kriminalforsorgen forstår man dog ikke Kim Østerbyes kritik.

- Vi er sådan set vant til at håndtere en bred palette af arrestanter, og vi laver altid en konkret vurdering sammen med politiet, siger Lars Rau Brysting, som er sikkerhedschef i Kriminalforsorgen, til P4 Sjælland.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter