Fængslet dansker i Sydafrika: Jørn Ege lærte mig at omskære kvinder

Det var den nu afdøde plastickirurg Jørn Ege, der oplærte våbenhandleren Peter Frederiksen i at omskære kvinder. Han er nu fængslet i Sydafrika for at skære kønsdele af kvinder.

  • Den 63-årige Peter Frederiksen er blevet anholdt i Sydafrika. (© DR Nyheder)
  • Plastickirurg Jørn Ege lærte den 63-årige dansker at omskære kvinder. (© Ærlig talt- DR)
1 / 2

Den fængslede dansker Peter Frederiksen har i mange år praktiseret omskæring af kvinder. Det fortæller han til P1 Dokumentar.

Hans interesse for omskæring startede, da en dansk kvinde ville have, at han skulle omskære hende. Det fortæller han til P1 Dokumentars journalist i Sydafrika Jørn Stjerneklar.

- Og det begyndte i Danmark for 20 år siden, hvor jeg kom inde i noget, der hedder SMIL, hvis det siger dig noget. Og der mødte jeg en kvindelig præst, og hun var fuldstændig besat af de ting, og hun troede på satanisme. Hende mødte jeg og tog sammen med hende hjem. Jeg har aldrig tænkt på den slags ting i hele mit liv. Men hun fik altså mig til at interessere mig for det. Og så sagde hun til mig en dag, om jeg ikke kunne skære den forhud væk på hende.

Spurgte Jørn Ege til råds

Peter Frederiksen havde intet kendskab til, hvordan han skulle foretage indgrebet, der i øvrigt er ulovligt både i Danmark og Sydafrika, så han spurgte nu afdøde plastickirurg Jørn Ege til råds.

- Jeg møder ham på Skodsborg Strandvej til en middag. Og jeg siger: Jeg har måske en kunde til dig. Jeg kender en pige i København, og hun vil meget gerne have foretaget et kosmetisk indgreb, men hun vil have at jeg skal lave det, fortæller han til P1 Dokumentar.

Derefter tog de sammen ind til Jørn Eges klinik, hvor Jørn Ege ifølge Peter Frederiksen, viste ham, hvordan man kunne omskære en kvinde.

Den viden har Peter Frederiksen gjort brug af, mens han boede i Sydafrika. Her har han efter eget udsagn omskåret sin hustru og dennes veninde, men er nu fængslet efter at det lokale politi gjorde et makabert fund af kønsdele fra 21 kvinder i mandens fryser.

Hør hele historien om manden, der flygtede til Sydafrika fra en dom for våbenhandel i Danmark.

Han ventede på at den danske dom blev forældet, så han frit kunne rejse tilbage. Men skæbnen indhentede ham. På dagen, hvor hans danske dom blev forældet, den 17. september, blev han altså anholdt og fængslet i Sydafrika.

Hør hele historien i P1 Dokumentar på torsdag klokken 13.03