Fængslet for økseangreb bag overfald: Fængselsbetjente ramt af kogende vand

Fængselsbetjente modtager behandling efter overfald på Politigården i København.

Efter økseangrebet i Birkerød, Nordsjælland, ledte politiet efter den 29-årige mand med kampklædte betjente. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Den 29-årige mand, som i sidste uge blev anholdt og varetægtsfængslet for et økseangreb, har overfaldet en fængselsbetjent i fængslet.

Overfaldet er sket mandag formiddag på Politigårdens Fængsel i København, fortæller flere kilder til DR Nyheder.

Fængselsforbundet bekræfter, at en mandlig indsat har overfaldet en fængselsbetjent med knytnæveslag.

I den forbindelse bliver to fængselsbetjente forbrændt, fordi en beholder med kogende vand vælter. Fængselsbetjentene, der bliver ramt af vandet, bliver efterfølgende hurtigt kørt på skadestuen, oplyser Kriminalforsorgen.

- Den ene får vand på låret, og den anden rammes på et endnu ukendt sted, oplyser Kriminalforsorgen til DR Nyheder.

Episoden vil blive politianmeldt.

De indsatte kan flere gange om dagen få udleveret varmt vand til kaffe og the, og det var i forbindelse med en frokostserveringen, at overfaldet ifølge DR Nyheders oplysninger skete.

Den 29-årig mand blev sigtet for drabsforsøg i sidste uge for at have overfaldet to unge personer med en økse lørdag aften den 17. februar på en tankstation i Birkerød.

De to personer blev ifølge sigtelsen tildelt flere slag. Den ene fik åbent kraniebrud og sår på hals og hænder. Den anden fik sår på skulder, ryg og hånd.

Samtidig blev han sigtet for røveri, fordi han mandagen efter økseangrebet ifølge sigtelsen brugte en kniv til at true sig til penge i Danske Bank i Ringsted.

Den 29-årige mand har flere domme bag sig og blev senest løsladt fra fængslet i starten af februar i år efter at have afsonet en dom på tre års fængsel for to røverier.

Under varetægtsfængslingen i 2015 overfaldt han også to fængselsbetjente. Begge fængselsbetjente blev slået i hovedet flere gange. Det blev han også dømt for.

Og da han i sidste uge blev sigtet og varetægtsfængslet for økseangrebet, undrede det mandens far, at han ifølge faderen ikke fik hjælp efter løsladelsen.

Faderen mente, at sønnen opførte sig mærkeligt og måtte være syg.

- De ved jo godt, jeg er fucking skør i hovedet, sagde den 29-årige mand, da det i sidste uge blev besluttet, at han også skulle mentalundersøges.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter