Færre får stjålet cyklen

Cykeltyvene har taget sig en slapper, og for første gang i mange år er antallet af cykeltyverier faldet.

De fleste kender irritationen over at komme ud og opdage, at cyklen er væk - igen.

Men nu er der for første gang i ti år godt nyt til alle cyklister. For efter en årrække med et stigende antal cykeltyverier blev knap ti procent færre cykler meldt stjålet i 2010 sammenlignet med 2009, skriver Berlingske.

Med i alt 71.928 stjålne cykler i 2010 er antallet tilbage på 2008-niveau, hvor der blev anmeldt 71.988 cykeltyverier.

Solide kædelåse

Hos forsikringsoplysningen tror man, at faldet i cykeltyverier hænger sammen med, at vi er blevet bedre til at sikre vores cykler:

- Hvis man én gang har fået stjålet sin cykel, så ved man, hvor irriterende det er, og så tænker man måske mere over at investere i en solid kædelås og for eksempel låse cyklen fast til en lygtepæl eller et cykelstativ, siger Riccardo Krogh Pescatori, der konsulent i Forsikringsoplysningen.

Københavnske cykeltyve travlest

Der er dog stadig stor forskel på, hvor man sikrest kan lade sin cykel stå ude på gaden. København og Region Hovedstaden lægger nemlig cykler til halvdelen af alle tyverierne.

Til gengæld er faldet af cykeltyverier i Hovedstaden faldet med 11,3 procent siden 2009. I Aalborg er der sket 15 procent færre cykeltyverier, mens tallet forholder sig stabilt i Århus, hvor der årligt forsvinder lidt over 6000 cykler.