Færre lejere bliver sat på gaden

Boligselskaberne tror, at mere opsøgende og fremskudt gældsrådgivning har hjulpet. Og så er kontanthjælpsloftet fjernet.

261 lejere fra KAB er i år blevet sat på gaden.

Der er blevet længere mellem lejere, som ikke kan betale deres husleje og som derfor må aflevere nøglerne og forlade lejligheden.

Det viser den første opgørelse i år over antallet af lejere, som er blevet sat på gaden, skriver Jyllands-Posten.

Mens næsten 500 lejere blev boligløse sidste år, er det i årets første otte måneder kun 261 beboere fra boligorganisationen KAB, som er sat ud af deres lejlighed.

Der er grund til optimisme

Endnu findes der ikke officielle tal fra Domstolsstyrelsen fra 2012, men i Boligselskabernes Landsforening (BL) genkender direktør Bent Madsen tendensen.

- Vi tror, at kurven er knækket, og at der er grund til optimisme. Det er glædeligt, fordi det at fastholde folk i deres bolig er billig forebyggelse af sociale problemer, siger han.

Både KAB og BL vurderer, at mere opsøgende og fremskudt gældsrådgivning fra både boligselskab og kommune over for lejere, der er bagud med huslejen, er en afgørende årsag til, at mange års stigning i antallet af udsættelser er bremset.

Kontanthjælpsloftet er fjernet

- Dertil kommer også, at kontanthjælpsloftet er fjernet, og det er en anden del af forklaringen, fordi det giver lidt mere økonomisk luft til de mennesker, som har mindst, siger direktør Jesper Nygård, KAB.

Netop de lavere ydelser, som blev indført 1. januar 2012, er også den forklaring, som by- og boligminister Carsten Hansen (S) peger på som en af de væsentlige forklaringer på færre tvangsudsættelser.