Færre trafikdræbte i 2003

Vejdirektoratet har produceret foreløbige tal, der viser, at antallet af trafikofre er faldet med 22 personer i 2003 sammenlignet med 2002. Det svarer til et fald på godt fem procent. Men alt for mange dør stadig på grund af hasarderet kørsel.

Nye foreløbige tal fra Vejdirektoratet viser, at trafikkenkrævede 22 færre ofre i 2003 end i 2002.

Tallene viser, at 441 mennesker blev dræbt og 8367 kvæstet itrafikken i 2003, hvilket svarer til fald på omkring femprocent.

I 2002 skete der en mærkbar stigning i antallet af trafikdræbte,og i Rådet for Større Færdselssikkerhed var man bange for, at dervar tale om en tendens.

- Frygten for, at der kunne være tale om en tendens, som villefortsætte, var naturlig. Det er derfor meget glædeligt, at talletnu er på vej ned igen, siger direktør i Rådet for StørreFærdselssikkerhed, René la Cour Sell.

Ulykkestallene viser, at der stadig er alt for mange dræbte pågrund af manglende selebrug, hasarderet kørsel og for høj fart,spiritus og uopmærksomhed.

Rådet har derfor planer om kampagner i 2004 mod spirituskørsel,for høj hastighed samt en indsats rettet mod unge bilister.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk